Gästbloggen

Elmas perspektiv: Bortamatcher i Missouri, shopping och långa bussresor

Elmas perspektiv: Bortamatcher i Missouri, shopping och långa bussresor

Howdy howdy,

Jag heter Elma Oijens Sjölin och jag spelar fotboll ihop med Saga Lindgren och Karin Tebelius på McKendree University. Jag har fått äran att gästa gästbloggen och bidra med ett inlägg denna månaden.

Under oktober månad är det huvudsakligen Saga Lindgren som kommer dela med sig av sina upplevelser här på McKendree University, men i detta inlägget får ni en liten uppdatering från mig.

Mer om mig, Elma

Innan jag skriver vidare om helgens händelser så tänkte jag snabbt presentera mig själv lite kort. Jag anslöt till laget och skolan i våras, jag är alltså en freshman till och med denna terminen sedan blir jag en sophomore från och med vårterminen 2023.

Jag är från centrala Göteborg och när jag är hemma spelar jag fotboll för Eriksbergs IF. Jag spelar för det mesta vänsterback här i USA och min major är Communication.

Jag (Elma) in action på Leemon Field

Våra bortamatcher senaste veckan

Livet här i USA och på McKendree kommer Saga att beskriva i sina inlägg, däremot har jag fått i uppgift att skriva om förrförra veckans bortamatcher i Missouri.

Vi spelar i konferensen Great Lake Valley Conference (GLVC) som täcker stora delar av mellanvästern i USA.

Bortamatcher som kräver övernattning och flera timmar med buss är inte ovanligt och förrförra veckan åkte vi till Southwest Baptist University (SBU) i södra Missouri samt Rockhurst University i Kansas City för att spela två bortamatcher.

Första motståndet vi ställdes mot den veckan var Southwest Baptist University, som ligger nära Springfield, Missouri. Vi åkte buss ca 4 timmar på torsdagen, hade ett träningspass på kvällen när vi kom fram, sedan åt vi mat och checkade in på hotellet i Springfield.

Hotellet i Springfield, Missouri

På fredagen vaknade vi tidigt, åt hotellfrukost och förberedde oss för match. Trots regn och en seg gräsplan så vann vi med 2-0! Direkt efter matchen duschade vi, åt mat på bussen och åkte vidare till Kansas City!

Kansas City, Missouri

Kansas City är en stad med ca 500 000 invånare, vi ankom på kvällen och checkade in på ett hotell som låg i ett distrikt centralt i staden.

När vi kom till hotellet märkte vi att andra collegelag också stannade på samma hotell, det tyckte jag va lite roligt, det påminde mig om dem minnen jag har från cuper jag åkt på när jag spelade ungdomsfotboll!

Under lördagen hade vi en ledig dag, då passade vi på att shoppa i distriktet vi bodde vid, Country Club Plaza. Ett område med en massa fräscha butiker och restauranger. Vi gick in i många butiker t.ex Lululemon, Urban Outfitters, Footlocker, Anthropologie, Bath & Body Works, Forever 21, etc.

På lördagkväll ägnade jag tid åt att plugga och göra läxor ihop med några lagkamrater i hotellobbyn.

Fontän i shoppping-distriktet Country Club Plaza i Kansas City

Lululemon i Kansas City

Promenerar i Downtown Kansas City

Kvällspromenad i Kansas City

Plugg i hotellobbyn

Söndagen, match mot Rockhurst

På söndag var det dags för match igen mot ett tufft motstånd. Vi spelade mot Rockhurst University, det blev 0-0, vi fick ett mål bortdömt pga ”hands” vilket det var mycket diskussion kring om det verkligen var… Vi gjorde en bra match och därför sved ett bortdömt mål lite extra mycket.

Hursomhelst var vi nöjda med poängen vi fick med oss efter den helgen. Det var framförallt kul att få uppleva en längre bortamatch och shoppingen i Kansas City. Åt även för första gången hamburgare på berömda Shake Shack.

Planen på Rockhurst University

Hamburgare från Shake Shack

Efter matchen på söndagen så åkte vi direkt hem till Lebanon igen. Vi kom hem sent på kvällen, nöjda med helgens resultat, shopping och upplevelser.

Det var allt från mig i detta inlägg!

Tveka inte att kika in på mitt instagram-konto @elma_in_usa om ni är mer nyfikna på mina upplevelser som student-athlete i USA.

Tack för mig!//

Elma Oijens Sjölin

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte