Gästbloggen

Karins perspektiv: En gameday på McKendree University

Karins perspektiv: En gameday på McKendree University

Hej! Mitt namn är Karin Tebelius och jag går här på McKendree tillsammans med Saga och Elma.

Jag är 19 år gammal och kommer från Lerum. Hemma i Sverige spelade jag med Lerums IS i div 2 och läste samhällskunskap beteende på gymnasiet. Här på college är min major Communication, vilket jag tycker funkar bra med tanke på vad jag läste i gymnasiet.

Följ med på min dag!

Idag tänkte jag att ni skulle få följa med mig på en vanlig matchdag (hemma match) här på McKendree.

Dagen började med sovmorgon 9 då jag inte hade lektion på förmiddagen. Till frukost blev det gröt samtidigt som jag fick lite plugg gjort.

Vid 10.30 hade jag möte med min advisor för att välja mina kurser inför vårterminen. På college väljer man sina kurser och sitt schema själv, vilket gör det möjligt att anpassa skolan efter hur man är som person.

Vi har alltid träning 3-5pm (kl. 15-17) och jag föredrar att ha mina lektioner på förmiddagen och kunna plugga efter träningarna, så jag bygger mitt schema efter det.

Här är en bild på Piper hall, byggnaden på campus där jag har de flesta av mina lektioner.

Fitness center och förberedelse för match

Efter mötet  med min advisor  gick jag till Fitness Center: byggnaden där alla idrottare får behandling osv, för att få behandling för mina vader inför matchen och hämta de nytvättade kläderna från torsdagens träning.

Vi får alla våra träningskläder/matchkläder tvättade tisdag, onsdag och torsdag under säsongen, vilket är jättesmidigt.

Den behandling jag gjorde kallas cuping (ni kan se bild nedan). Jag har haft problem med kramp pga värmen och tajta muskler och cupping hjälper till att öka blodflödet i musklerna samt lösa upp dem lite.

I fitness center kan man också hämta tejp, isbada och det är här vi blir tejpade inför alla träningar och matcher. Vi har inga omklädningsrum (de håller på att byggas, yay, på tiden!!!!), så inför hemmamatcher samlas vi i fitness center för genomgångar.

Sen åt jag lunch, ris, kyckling och massa grönsaker.

Min första lektion för dagen var Communication vid kl 13. De flesta lektionerna på McKendree är 50 minuter, vilket ger oss 10 minuter att gå till nästa lektionen, vilket för mig var historia kl 14.

Dags för match!

Direkt  vid 14.50 gick jag upp till dormen och bytte om och sen till fitness center. Våra hemmamatcher är alltid vid kl 17, vilket innebär att vi har samling senast 15.45.

Vid 16 ca kommer huvudtränare Tim och har genomgång och sen går vi ner till planen och värmer upp. Dagens (fredag 21 oktober) motstånd var Maryville och  slutresultatet blev 1-1 (vi släppte in ett surt mål i 87:e minuten).

Efter varje hemmamatch så har vi tailgate vilket betyder att alla föräldrar fixar mat och så äter vi hela laget och alla föräldrar tillsammans.

Eftersom det snart är halloween var temat bus eller godis/trick and treat.

Resten av kvällen chillade jag bara och gick och lade mig tidigt då jag dagen efter (lördag) skulle upp relativt tidigt för att åka på en school trip in till Saint Louis.

Hoppas detta var intressant att se en liten inblick i hur en matchdag kan se ut på College. Ha det!

Hälsningar Karin

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte