Gästbloggen

Lite av livet utanför skola och träning

Lite av livet utanför skola och träning

Hejsan!

Är nu inne på mitt tredje och sista inlägg.

Under de två veckor som gått sedan sist har inget speciellt hänt förutom att skolan dragit igång.

Även denna termin läser jag 15 credits, dvs 5 kurser, varav 4 är webbaserade och 1 är in-person. Detta innebär att jag bara kommer ha lektion måndagar och onsdagar mellan 8.30-9.45 och resten av kurserna kan jag göra lite när jag vill och har tid (så länge jag lämnar in allt i tid såklart haha).

I vanliga fall tycker jag om att ha lite mer struktur på min vardag, dvs ha en tid och plats att passa och få det gjort. Detta upplägg kräver mer självdisciplin och time management, vilket jag dock är säker på kommer fungera bra; om inte annat är det bra träning😁. Än så länge trivs jag jättebra med hur det är nu och jag känner att jag kommer ha möjligheten till ännu mer fritid än innan.

Anledningen till att de flesta lektionerna är webbaserade är då vi har säsong under hela vårterminen och kommer resa runt i USA. Hade jag haft lektioner att gå på hade jag ofta behövt skippa klasser pga tävlingar; detta är en bra lösning för att minska stressen. 

Eftersom inte så mycket hänt de senaste dagarna tänkte jag i det här inlägget mest dela med mig av lite saker vi än så länge hittat på, utanför skola och träning, under den tid jag varit här. Jag ber också redan här om ursäkt för ett långt inlägg, men känner att det är kul att lägga in lite bilder för alla olika beskrivningar, så ni får helt enkelt bara stå ut!

Campus evenemang:

Universitetet har haft en del roliga evenemang som vi gått på, bland annat en liten festival (premier UNLV), campusfester och en målarkväll (där jag för övrigt vann två st tredagarspass till en stor festival i Vegas, bara genom att komma dit som rätt nummer i kön? IBLAND har man tur hörni!)

Life is beautiful:

Detta är då den festival jag nämnde ovan, som pågick fre-sön. På fredagen och lördagen fick 2+2 av mina kompisar gå och jag och en annan kompis gick sedan dit på söndagen. Det var så otroligt roligt!

Vi såg Becky Hill, Jack Harlow och Calvin Harris, vilket var magiskt. Vi gick även på ett ”silent disco,” vilket innebär att alla lyssnar på samma musik, men genom hörlurar. Tar man av sig dem hör man alltså bara folk skrika ut lyrics utan någon musik till. Det var något nytt haha, men riktigt kul och en otrolig vibe.

På vägen hem insåg jag att jag glömt mina nycklar till lägenhetskomplexet, vår lägenhet och mitt eget rum, så jag var akut tvungen att ringa runt till alla jag kände i huset då mina rumskompisar redan sov. Jag fick tillslut tag på en kompis som lät mig sova på hans soffa och dagen därpå var det sedan upp och iväg till skolan. Braaa jobbat! En liten rolig historia nu i efterhand haha…

Poolpartyn, collegefester och halloweenfest:

Vi har gått på en del poolpartyn, både hemma hos olika personer och i vårt lägenhetskomplex där man kunnat spelat massa spel, bada (of course?), spela minigolf och beach volleyboll (med folk som sitter på sina balkonger och håller i ficklampor för att lysa upp planen. Så mysigt!).

När det kommer till collegefesterna här borta (dvs hemmafester) skulle jag säga att de kan vara roliga och bra anordnade, men musiken som spelas är mestadels låtar vi aldrig hört och som är omöjliga att dansa och sjunga till. Det är lite svårt att få feeling, men vi får helt enkelt ta och anpassa oss och lära oss dessa låtar –> problem solved!

Vi gick även på en halloweenfest under hösten och på bilden ser ni oss som en Greek Godess, en Tingeling och en Sith. De hade en kostymtävling (som ingen av oss vann tyvärr??), brasa och S’Mores, Just Dance, massa mat och bara häng; en lyckad och rolig fest.

Rebel Homecoming:

Detta är något jag trodde var som en bal som de har i high school filmer, men som visade sig vara en liten mini festival på campus och en dag då elever som gått här kommer tillbaka; kommer hem (om jag förstått det rätt). De hade massa olika bås med spel och mat, en klättervägg, karuseller, en mini livekonsert, karaoke, en otroligt lång parad och mycket mer.

Vattenpark:

Sista dagen på sommaren (här borta har de ett datum då hösten oftast börjar) drog vi till en vattenpark ca 30min bort. Det blev en jätterolig dag med tjejerna och det var otroligt varmt, meeen som vi njöt (och som jag saknar den värmen nu!!!).

Skridskoåkning på The Strip:

I december åkte vi till Cosmopolitan på The Strip för att åka skridskor och försöka få lite julkänsla mitt bland palmer och ingen snö. Vyn var magisk och skrattattackerna många!

Filmkvällar:

Vi har haft måånga filmkvällar, antingen med en större grupp eller bara vi rumskompisar. Det är så mysigt att plugga under en eftermiddag och sedan bara få lägga undan allt och sätta sig och kolla på en film tillsammans resten av kvällen.

Shopping:

Vi har shoppat väldigt mycket på flera olika ställen här borta, dels i två olika utomhus outlet mall samt två stora shoppingcenter på The Strip –> en hobby vi gärna gör oftare!!!

The Strip:

På tal om The Strip så har vi ju självklart även hängt där ett antal gånger. Vi har gått runt och bara kollat på sevärdheterna, gått genom hotellen, kollat Bellagio Flower Garden samt fontänen, ätit på restaurang och bara promenerat runt och behövt påminna oss själva att det faktiskt är vår ”hemstad” nu, helt galet!

När man går runt där finns även chansen att stöta på Captain America, ta bild, råka glömma att betala, träffa på dem igen och bli friad till; sånt man inte får uppleva varje dag helt enkelt! Förutom att allt är uppbyggt väldigt häftigt är det kanske inte det bästa stället att hänga på, men det är definitivt kul att åka dit lite då och då.

F1 race isch:

2023 kommer F1 till Las Vegas för att köra ett av sina race och under hösten hade de som en ”förfest” till detta. De kom till strippen och visade upp bilar och förare och stylade självklart även med att racea lite. Det var coolt och kul att ha fått sett, framförallt eftersom man inte kommer kunna se själva racet då en biljett kostar typ 20 000kr? Vad rimligt för en fattig student!

Friendsgiving och Thanksgiving:

I USA firar man ju Thanksgiving, så helgen innan högtidsveckan gick vi på en friendsgiving med massa andra där det bjöds på typisk thanksgiving mat. Veckan efter, på Thanksgiving, blev jag medbjuden att spendera dagen med min kompis och hennes familj. Vi sov över på hotell och gick på kvällen på en stand-up comedy. SÅ roligt och mysigt!

Bowling och yxkastning:

Utöver allt detta har vi även bowlat och kört yxkastning, vilket basically är samma sak som att kasta pil, bara att man använder en yxa istället. Det var nytt och intressant haha, men roligt!

UNLV sporter:

Vi har också gått på massa olika matcher och uppvisningar, vilket vi alla älskar att göra. Vi har gått på både American Football, hockey, basket, simning/diving och en dansuppvisning med UNLV:s dansgrupp (som för övrigt vann Nationals härom veckan och som blev World Champions för ett år sedan; de är otroliga!). Utöver det ska vi även för första gången gå på baseball när deras säsong drar igång inom kort!

Mount Charleston:

Förra helgen tog vi en trip till snöiga Mount Charleston ca 1h från oss. Vägen dit var med öken på ena sidan och snötäcka berg på andra, vilket var så häftigt! Med tanke på att vi inte tagit med oss några varma kläder till Las Vegas (där det ju alltid är varmt?), och att vi var tvungna att pulsa i säkert 60cm djup snö, blev vi rätt så blöta och kalla, men det var det värt!

Det var så otroligt vackert att vi inte ville åka därifrån. Vi hade planerat att köpa en pulka i närheten av skidresorten som vi skulle till. Väl där fick vi dock inte åka in utan reservation, så vi fick parkera någonstans mitt ute i skogen, där det självklart inte fanns någon affär. Som tur var hittade vi en pulka delad i två delar i en container i närheten som vi tog vara på och som funkade galant. Vi hade riktigt roligt och var helt ensamma i en knäpptyst skog med strålande sol och snö var man än kollade; MAGISKT! Dit kommer vi definitivt åka tillbaka!

Planer:

Detta var några av de saker vi hittat på här borta och vi har planer för att göra betydligt mer. Vi ska till exempel gå och ta en hip hop och yogaklass (!?) som erbjuds på campus, bara för skojs skull haha. Vi planerar också att åka till en countrybar och lära oss linedance, dra till ett karaoke ställe, gå på bio, åka det stora parishjulet på The Strip osv osv. Som jag sa i tidigare inlägg är jag så glad över att bo i en så pass ”stor” stad där det finns så mycket att hitta på.

För er som fortfarande är kvar och läser vid det här laget; hoppas detta varit liiite kul att läsa om i alla fall. Detta kommer bli mitt sista inlägg… Jag har spridit ut mitt skrivande under två veckor då jag inte hunnit pga en intensiv skolstart; gäller ju att prioritera skolan, visst?

Just nu sitter jag på flygplatsen på väg hem från vår andra tävling som ägde rum i Albuquerque, New Mexico. Jag skulle inte påstå att jag är glad över min prestation, men jag väljer att se framåt, ha tålamod och ”trust the process” som Coach alltid säger. Vill tro att det en dag kommer att släppa!!! : )

TACK till er som läst bloggen! Det har varit så roligt att få dela med mig av mitt liv här borta. Jag hoppas det varit intressant och roligt att läsa och förhoppningvis motiverande för någon som funderar på att ge sig iväg. Till er som är i valet och kvalet vill jag bara säga: VÅGA! Våga ta chansen! Detta är något man bara får chansen att vara med om under en väldigt kort period av ens liv och jag kan i stort sett garantera att ni kommer fyllas av minnen som ni kommer bära med er livet ut!

Ha det så jättebra nu och ta hand om er och varandra!

/Ella 🤗

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte