Nyhetsbloggen

TOEFL Test – Allt du behöver veta!

TOEFL Test – Allt du behöver veta!

Tidigare har vi förklarat allting du behöver att veta kring ett SAT-test, för att hitta det inlägget klickar du HÄR. Nu ska vi gå vidare till TOEFL-testet, ett internationellt test som är till för att bevisa din kunskap på engelska. Du behöver alltså göra följande för att kunna åka på college:

Som du ser i grafen ovan, så är alla 3 faktorerna krav för att bli antagen till skolan. Stora skillnaden testerna emellan, är att TOEFL endast får dig in i skolan, det belönar dig inte med ett stipendium vid ett bra resultat. Dock är TOEFL superviktigt, för om du får ett för lågt resultat bli du inte antagen.

Kom ihåg, det är inte frivilliga test, utan alla 3 test är krav för att du ska kunna åka.

TOEFL Test - Allt du behöver veta!

Plugga, plugga och plugga. Bästa du kan göra!

Vad är TOEFL?

TOEFL betyder ”Test of English as a Foreign Language”, och är ett internationellt test där man testar hur bra engelska den internationella eleven har. Det är ett engelska prov som har delarna:

Alltså kan man maximalt få 120 poäng på TOEFL-provet!

Jämför med SAT, som görs med penna och papper. Så görs TOEFL på datorn på ett testcenter! Du behöver således inte ha med dig penna eller någonting annat förutom ditt ID.

Vad för TOEFL resultat behöver jag?

Alla skolor har olika krav på TOEFL resultat, det är skolan som sätter sin egen gräns för vad de tycker att du ska ha för kunskaper i engelska för att klara av deras utbildning.

För att ge er en fingervisning om vad för resultat som krävs, se nedan:

Varför är det så viktigt med testresultaten?

För att ge dig ett enkelt svar – för annars blir du inte antagen till skolan! När en tränare rekryterar sina idrottare, så finns det alltid många osäkerheter. Är du en idrottare som redan har ett TOEFL-resultat som är över skolans krav och dessutom nått ett SAT-resultat som ger dig akademiska stipendium på skolan? Då har du en STOR fördel gentemot andra idrottare som kanske kom igång senare än dig och fortfarande ska göra provet.

Coachen kommer då istället att lägga fokus på dig, personen som han vet blir antagen till skolan, och där coachens ”enda” jobb är att övertyga dig att välja just den skolan. Är du en idrottare som fått dåliga resultat på provet och behöver göra om, eller inte tagit proven ännu? Då måste coachen också oroa sig för att du ska nå upp till rätt nivåer!

Alltså, HÖGA resultat på proven, kan endast hjälpa dig! Det är därför det är så viktigt att lägga krut på proven, och att göra de så tidigt som möjligt.

Gör vad du kan för att ge dig själv en fördel! 

På provet, så blir du tilldelad ett par hörlurar för att kunna genomföra testet.

Hur är provet i detalj?

Det ska vi förklara för dig! Läs och lyssna nedan, sedan är du en expert på TOEFL! 🙂

Sektion 1 – Reading Section

Den första sektionen du gör på TOEFL är ”Reading Section”. Detta kan översättas till en läsförståelse, så här går den till:

Länk till TOEFLS hemsida där de förklarar Reading Section och även har videoklipp med exempel på frågor! 

Sektion 2 – Listening Section

Den andra sektionen du gör på TOEFL är ”Listening Section”. Detta kan översättas till en hörförståelse, så här går den till:

Länk till TOEFLS hemsida där de förklarar Listening Section och även har videoklipp med exempel på frågor! 

Sektion 3 – Speaking Section

Den tredje sektionen du gör på TOEFL är ”Speaking Section”. Detta kan översättas till en muntlig redovisning, så här går den till:

Länk till TOEFLS hemsida där de förklarar Speaking Section och även har videoklipp med exempel på frågor! 

Sektion 4 – Writing Section

Den fjärde och sista sektionen du gör på TOEFL är ”Writing Section”. Detta kan översättas till uppsatsskrivning, så här går den till:

Länk till TOEFLS hemsida där de förklarar Writing Section och även har videoklipp med exempel på frågor! 

Detta är vad du kämpar för!

Att tänka på under testdagen

Du ska alltid anlända till ditt TOEFL-prov minst 30 minuter innan testet börjar. Det för att du ska checka in, testa utrustningen och vara redo för provet. Tänk på att gå på toaletten innan provet, då det är väldigt få tillfällen att besöka toaletten under provtillfället.

Själva provet tar cirka 3 timmar att genomföra från att det startar!

Tänk på att du inte behöver ha med dig någonting annat än legitimation, och ta då med dig legitimationen som du använde när du registrerade dig för testet!

Här är en länk till TOEFLS hemsida där de förklarar ”what to expect on test day”

Några sista tips!

  1. Öva, öva och åter öva! Du kan aldrig vara för mycket förberedd.
  2. Köp inga böcker, gör gratis övningstester HÄR.
  3. Time management, tänk på att inte fastna vid en fråga du tycker är svår. Då är det bättre att gissa och gå vidare på nästa så du svarar på alla frågor!
  4. Oroa dig inte, allt blir bra i slutändan.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte