Gästbloggen

Min första tid i USA, allt om vänner, fotboll och skola!

Min första tid i USA, allt om vänner, fotboll och skola!

Hejsan! Under oktober månad ska ni få följa mig Meja Håkansson och ta del av mina första upplevelser av college livet här i USA! Ni ska få följa med och se hur en månad kan se ut nu när vi är inne i mitten av både fotbollssäsong och höst terminen.

Lär känna mig:

Mitt namn är Meja Håkansson, jag är 19 år gammal och kommer ursprungligen från Halmstad. Hemma i Sverige spelar jag för IS Halmia vilket är ett lag som spelar i division 1 södra dam.

Här i USA spelar jag för Pennwest California även kallade Vulcans, vilket är ett D2 lag i PSAC (Pennsylvania State Athletic Conference). Min skola ligger ungefär 35 minuter ifrån Pittsburgh vilket är en lite större stad i Pennsylvania. Mitt major är Health Science (pre-AT) och jag går mitt första år!

Vad du kan tänka på innan du åker, TIPS!

Många av mina vänner har frågat mig hur jag faktiskt vågade åka iväg och vad jag behövde göra innan jag åkte iväg. Min process var väldigt enkel och jag valde skola relativt fort och tidigt. Här är några tips som 100% kommer hjälpa dig om du är i början av din process:

Mina första tankar om och upplevelser i USA!

Om jag ska vara helt ärlig så tror jag nog inte att jag hade kunnat önska mig en bättre första tid på college än den som jag haft! Det är absolut annorlunda från Sverige men man vänjer sig fort med den nya vardagen. Jag trivs så bra med laget och har fått vänskaper som jag redan nu vet kommer att vara livet ut.

När jag först kom hit fick jag vänta med att flytta in i mitt dorm i två dagar då pre-season inte hade börjat ännu, under denna tiden bodde jag med tre tjejer i laget som delar ett hus precis utanför campus. Detta var super kul då jag lärde känna tjejerna bättre och lärde mig vart alla olika delar av campus låg.

Detta är något som är väldigt skönt med att ha ett lag eller en idrott när du kommer hit, alla kommer vara super hjälpsamma och exalterade över att träffa och lära känna dig! I mitt lag är vi två stycken från Europa, jag från Sverige och Lorina från Tyskland. Även herrlaget har en svensk spelare som är en del av Athleticademix!

Under första veckan så hade vi pre-season, vilket egentligen bara betyder att vi är här en vecka innan skolan börjar. Under denna tiden tränar vi lite hårdare två gånger per dag för att lära känna varandra både på och utanför planen, för när skolan börjar så börjar nästan fotbollssäsongen direkt också.

Fotbollssäsong & Midterms:

Tiden har gått super fort och vi är just nu redan i mitten av höstterminen vilket betyder midterms. Detta är prov som nästan alla har när halva terminen gått och du får reda på hur du ligger till i dina olika klasser. Detta betyder mycket plugg, samtidigt som det är mycket fotboll.

Det är olika från lag och vilken serie man spelar i, men mitt lag spelar två matcher i veckan, samt tränar varje dag. Detta betyder att det blir mycket plugg men även mycket fotboll, vilket är super kul! Vissa använder tiden i bussen till matcher för att plugga, medans andra använder den för att ta igen lite sömn 🙂

En vecka för mig på Cal:

Veckorna ser rätt så likadana ut under säsongen då alla lektioner är samma tider varje dag, men sen hittar vi såklart på olika saker på helger eller när vi är lediga från fotboll!

Såhär kan en vecka för mig ungefär se ut:

Måndag &Fredag: 9am-2pm lektioner, 2pm-4pm plugg och vila, 4pm-6pm fotbollsträning, middag (ofta med laget) efter träning, 7pm movienight med mina roomies.

Tisdag & Torsdag: 11am-12pm: Gym eller rehab, 12:30pm-3:15 Lektioner, 4-6 fotbollsträning, middag (ofta med laget) efter träning, 7pm movienight med mina roomies .

Onsdagar &Lördag: Dessa dagar reser vi ofta till matcher eller förbereder oss för hemmamatcher. Dessa dagar fokuserar vi mycket på att äta rätt, umgås med laget och såklart att spela match!!

Söndagar: Lediga från fotboll vilket betyder plugg, hänga med vänner eller bara en lugn dag!

Veckorna är väldigt fulla med saker att göra, men det betyder att vi utnyttjar den lediga tiden vi har ännu mer. Till exempel var min familj här för två veckor sedan och då åkte vi till niagara fallen. Även i fredags så hade vi en ledig dag så alla freshmans åkte tillsammans in och hade en heldag i Pittsburgh och sen stöttade vi damernas Volleyboll lag!

Detta var en liten introduktion av mig och min första tid här i California, Pa. Hoppas ni tyckte det var intressant och vill följa mig här på bloggen under oktober! Om du tänker på att åka eller redan bestämt dig och har några frågor så är det bara att höra av sig!! Min Instagram är @Mejahakansson, det är bara att fråga på!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte