Nyhetsbloggen

Första tiden på Kansas University

Första tiden på Kansas University

Vem är jag?

Mitt namn är Ebba Costow och det är jag som fått äran att kicka igång denna blogg! Under juli månad kommer ni att få följa mig och mina upplevelser av college. Men innan jag kommer in på allt som skett under min första tid i USA tänkte jag presentera mig själv lite kort. Jag kommer från Uppsala och är 19 år. Hemma i Sverige har jag spelat för IK Uppsala Fotboll de senaste 4 åren, främst som central mittfältare. För ungefär ett och ett halvt år sedan introducerades jag för college, jag blev helt såld. Att få möjligheten att kombinera universitetsstudier med det jag älskar mest av allt, fotboll, lät som en dröm. Men det var inte förrän i augusti förra året som jag på riktigt bestämde mig för att jag ville till college. Där och då hade jag inte kunnat föreställa mig att jag nu skulle befinna mig på ett college i Kansas. Hela processen har varit lång, utan Robins hjälp hade jag inte klarat det (shoutout till Robin). Men här är jag, i mitt dorm på University of Kansas (KU).

Mitt dorm

Jag har nu varit här i exakt 2 veckor, förmodligen två av de mest hektiska veckorna i mitt liv. Ärligt talat känns det snarare som att jag varit här en månad med tanke på allting jag redan hunnit med. Det finns mycket jag vill dela med mig av, men jag ska börja från början. När jag kom till Lawrence (staden KU ligger i) var jag var inte särskilt nervös, utan mest taggad. Väl på plats fick jag hälsa på mina coacher samt roommates, de började med att visa mig mitt dorm. Jag hade faktiskt inte förväntat mig ett sådant bra boende. Jag har ett eget sovrum samt badrum. Sedan delar jag kök och TV-rum med 3 andra freshmens från laget. Fördelen med detta är att jag får mitt eget samtidigt som jag hela tiden har andra att vara med. Nedan syns mitt sovrum samt kök. (Jag lovar att jag ska inreda mitt rum mer.)

Faciliteter

Sedan fick jag givetvis en rundtur av hela campus. Det blev lite av en chock, trots att jag sett bilder och videos av skolan går det inte att jämföra med när man ser det första gången med egna ögon. Det är ett stort och väldigt fint campus med fantastiska faciliteter. Det absolut mest imponerande är vår game field, Rock Chalk Park, samt båda våra omklädningsrum. Vi har nämligen en träningsplan med ett träningsomklädningsrum samt en matchplan med omklädningsrum. Jag har aldrig tidigare sett faciliteter som dessa, de är minst sagt imponerande. Nedan finns länk till Kansas 360 Viritual Tour:

https://jayhawks360.kuathletics.com

Material

Vidare får vi som student-athletes dessutom enormt med kläder och skor. Min andra dag fick jag fem par olika skor: fotbollsskor, löparskor, tofflor, casual skor och skor för gymmet. Tydligen kommer jag få ännu mer grejer i augusti, när säsongen drar igång på riktigt. Till skillnad från Sverige är det vanliga här att alla går runt i de kläderna man fått från skolan, när jag säger alla menar jag verkligen alla. Därför får jag ständigt höra att jag ser ut som en europé när jag går runt i ”vanliga” kläder. Tills vidare vill jag fortsätta med detta, det är åtminstone målet. Men vi får se i slutet av månaden, kanske har jag då blivit en i mängden som går runt i träningskläder?

Första veckan

Under min första vecka här fick jag endast delta på två träningar, detta då man måste genomgå flertal olika ”medical tests” innan man får vara med och träna fullt ut. Jag fick bland annat göra heart screening, ta blodprov, vaccin och genomgå ett concussion test. Allt detta görs för att säkerställa att jag är frisk och hel nog att spela. Vilket jag lyckligtvis är! När det kommer till concussions är amerikanarna otroligt försiktiga, om jag någonsin får en hjärnskakning kommer de att utgå från mitt testresultat. Inte förrän jag är på samma nivå som när jag gjorde mitt concussion test får jag delta i träning igen. Testet gick bland annat ut på att jag skulle komma ihåg ett visst antal ord och sedan repetera dem baklänges. Förhoppningsvis får jag aldrig en hjärnskakning.

Då jag haft otroligt mycket under mina två första veckor har jag inte haft tid att uppdatera bloggen förrän nu, men var förberedda på fler updates. Jag kommer bland annat att berätta om träningsupplägg, mat och hur en vanlig dag ser ut för mig. Hörs!

(Första bilden visar mig, två från laget samt en simmare. Vi var och hejade på en tennistjej som bor i samma korridor som oss.)

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte