Nyhetsbloggen

Att kommunicera med alla intresserade skolor är nyckeln!

Att kommunicera med alla intresserade skolor är nyckeln!

En stor del av yrket vi på Athleticademix utövar, är att utbilda våra idrottare och göra de till proffs i en rekryteringsprocess!

Vi på Athleticademix tillhandahåller inte bara en service genom att hitta intresserade skolor, utan vi coachar även våra idrottare för att göra de så vassa som möjligt när coacherna jämför deras profiler med idrottare runtom i hela världen. I den här artikeln kommer ni att få läsa om att kommunicera med alla intresserade skolor är nyckeln!

Så kommunicerar du med coacher!

Vi har i ett tidigare blogginlägg gått igenom fyra stycken olika saker du ska tänka på när du är i kontakt med en collegecoach. De sakerna är:

  1. När du får ett mail – svara på det snabbt! Även om det innebär att det första mailet måste bli kort.
  2. Läs på om skolan! Ha med i ditt svar till coachen någon detalj som gör att coachen märker att du kollat in skolan innan du svarar.
  3. Våga påminn coacher! En coach pratar med många idrottare, och är inte alltid den mest organiserade. Fick du inget svar på ditt senaste mail? Våga påminn!
  4. Håll en konstant kommunikation! Nöj dig inte bara med ett samtal, följ upp med coachen när ni inte pratat på någon vecka för att kolla läget! Gör coachen medveten om att den bara kan höra av sig om den behöver någonting.

Hela det blogginlägget läser du här i detalj! 

University of Maine

En överblick av campus på University of Maine.

Vanligaste misstaget – meddela skolor att man inte är intresserad!

Alla tipsen ovan, är hur du ska kommunicera med en skola som du är intresserad av. Hur hemskt och tråkigt det än låter, så kommer du att få mail ifrån skolor som du kanske i första anblick känner att du inte är intresserad av! Och även skolor som efter första samtalet inte alls känns rätt för dig.

Så hur gör du då? Det vanligaste misstaget man gör är att man meddelar skolan att man inte längre är intresserad utav den. Detta är dumt, av många anledningar!

Anledning 1 – Har du verkligen gjort all research som behövs?

Att åka till college på USA, är ett stort steg! Och vi på Athleticademix gör allt vi kan för att ge dig allt underlag som möjligt för att du ska ta ett bra beslut. För än en gång, det är DU och familjen som tar beslutet i slutändan.

Så att då tacka nej till en skola baserat på ett mail med en introduktion – är det verkligen så smart?

Detta är en stor grej, så du bör ta dig tid att göra research på skolan samt ge coachen en möjlighet att prata med dig för att få en känsla kring skolan. För vem vet! Efter du har pratat med coachen kanske du har en helt annan bild av skolan än det du hade innan.

USC Upstate

Fotbollsspelare på USC Upstate där Alexander Ljusberg numera spelar.

Anledning 2 – Om du är säker på att skolan inte är för dig, utnyttja den!

Detta kan ligga lite i vårt blod och kultur som svenskar att vi kanske är lite försynta och godtrogna ibland. Men ibland måste man vara lite slug, och har du beslutat dig för att skolan inte är för dig, så är det inte alltid läge att meddela skolan att du inte är intresserad! För en handling av en skola, kan innebära att en annan skola du tycker om plötsligt också tar action. Du ska få ett exempel!

Du kanske pratar med fem skolor i detta läget, skolor som du har aktiv kommunikation med. Utav dessa skolor så känns två skolor verkligen som en ”homerun” och drömskolor för dig! I och med att du har haft kontakt med alla skolor, så innebär det nu att du får ett erbjudande från en utav skolorna med deadline om tre veckor. Den skolan som har lämnat ett erbjudande till dig, är dock inte en av dina drömskolor.

Men! Det är nu magi händer. För de två drömskolorna som du pratat med, får plötsligt eld i baken! För de vill ju inte förlora dig? Och nu har du ett erbjudande på bordet, de måste göra detsamma! Plötsligt sitter du där med erbjudanden från skolorna du drömt om.

Hade du INTE kommunicerat med alla skolor. Så hade det kunnat innebära att dina två drömskolor velat vänta lite ytterligare för att se om de kan hitta någon ännu bättre! Om de då sedermera går vidare med andra idrottare, så står du där utan alternativ då du redan nekat de tre skolorna du var lite osäker på. Du har alltså gått från fem skolor till noll, genom att inte vara kommunikativ och satsa allting på två kort!

Att kommunicera med alla intresserade skolor är nyckeln!

Bibliotek på Utah Valley University med bergen i bakgrunden.

Anledning 3 – Alla coacher känner alla, skapa en buzz om dig själv!

Det här är en sektion som jag inte tror att många tänker på! Har du ett möte med en coach och här helt oförberedd och ointresserad? Då kan det leda till att den coachen nämner det för en annan och plötsligt är vi i en nedåtgående spiral.

På samma sätt kan du skapa en buzz om dig själv genom att alltid vara förberedd, kommunikativ och trevlig mot coacher. Sånt sprider sig också! Vilket kan leda till att du får ytterligare nya skolor att prata med.

Att vara förberedd, ta sig tid och vara någon de kan lita på alltid svarar så kan du som profil plötsligt bli mer ”attraktiv” för coacher. Man tycker om människor som man kan lita på!

Satsa helhjärtat – så kommer du ut som vinnare!

För att summera det du läst ovan, när du har kommit igång med en collegeprocess. Se till att prioritera den! För att när du prioriterar den och gör allt vi skriver ovan, så kommer du att få bästa möjliga resultat. Du kan verkligen påverka utgången i denna process på många sätt! Du kan vara kommunikativ med coacher, förbereda dig väl för ditt SAT, uppdatera din video kontinuerligt och massa därtill!

Ingenting kommer gratis, och du kan inte förvänta dig att få massa intressen och endast svara på de som du känner för. Det blir oftast inte bra i slutet!

Tack för att ni läste! Kom ihåg – håll alla dörrar öppna och var alltid trevlig och hövlig!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte