Nyhetsbloggen

5 saker jag önskade jag visste i min collegeprocess

5 saker jag önskade jag visste i min collegeprocess

Collegerekryteringen inom college, förändras hela tiden, precis som allting annat här i världen. För 6 år sedan, tog jag själv examen från college. Efter att ha snubblat in på det här äventyret!

Jag tänkte i det här inlägget, lista de 5 saker jag önskade jag visste i min collegeprocess innan jag åkte.

Sätt igång processen tidigare – Bara DU har att vinna på det!

För mig, så dök inte college upp förrän en månad innan jullovet i trean! Och jag kom inte igång med min process förrän i januari min sista termin i gymnasiet. Det är på tok för sent! Inte nog med att det var sent att hitta alternativ och skolor. Det ledde även till att jag hade svårt att förstå vad jag faktiskt gav mig in på. Med så kort tid, så var det så mycket som behövdes göras. Att jag inte hade tid att utvärdera vad college faktiskt var.

Min avsaknad av tid, ledde också till att jag fick färre alternativ att välja på. Vilket också ledde till ett snabbare beslutsfattande. Vilket som de flesta av er vet idag, ledde till att jag sedan bytte skola efter ett år.

Jag tror helt klart att ifall jag hade kommit igång tidigare, att då även mitt första år hade blivit kanon på college!

5 saker jag önskade jag visste i min collegeprocess

Prata med mer än en agentur – Så viktigt att du väljer rätt!

Vid det här laget, är det heller ingen överraskning om att jag inte var särskilt nöjd med min agentur! Nu idag, när jag själv är expert inom området. Så vet jag att mycket av informationen jag fick, var rent av fel. Information som gavs, för att minimera deras arbetsbörda. Vilket samtidigt knyter ihop med punkten ovan, de ville att min process skulle gå fort, då jag var sent ute.

Jag hörde aldrig någonsin från min agentur igen, och det är ett sånt underbetyg så det finns inte. Därför är jag väldigt noggrann i mina samtal idag, när jag alltid ber mina potentiella kunder att jämföra mig med andra. Det är så viktigt att du trivs med din agentur, och det är lättare att avgöra om du jämför!

Lägg ner mer tid på profilen – Du kan påverka din framtid!

Jag gjorde, som många av mina idrottare också gör, precis det som ombads mig om att göra. Men jag gjorde aldrig mer än jag blev ombedd till att göra! Vilket nu när jag ser tillbaka, är så dumt!?

Man vinner ju bara själv på att:

För sanningen är, det är bara du själv som kan göra din profil grym. Vi som agentur, kan bara förmedla den informationen vi fått, och sedan göra vårt bästa med den. Om du kan se till att hela tiden vara på tårna, och skicka in nya saker när det kan lyfta din profil. Så gör det!

Det gjorde inte jag, utan jag gjorde som ombads av mig, och sedan ingenting mer. Det är något jag önskar idag att jag gjorde!

Förbered dig bättre på samtal med skolor – Var intresserad!

Något jag inte riktigt kunde greppa när jag själv gjorde detta var, hur ser min konkurrens ut? Hur många pratar coachen med på just min position? Det är än idag, omöjligt att sia om, men det är många!

Gör därför allt du kan för att stå ut, plugga på om skolan, ställ frågor, var responsiv! För på samma sätt som jag förklarade i förra veckan om att coachen kommer välja den idrottaren med bäst betyg. Så kommer den också välja den personen den tycker är mest engagerad i programmet.

Tävlar du med en person som är exakt lika bra som dig. Men du är den personen som är snabbast på att svara, mest intresserad, och ger bäst intryck? Då är det självklart att tränaren väljer dig.

Här har jag skrivit om sätt du kan visa uppmärksamhet och engagemang på sociala medier – råd kring sociala medier i en collegeprocess. Något som också kan göra ett stort intryck!

Skjut inte på saker, fördröj aldrig – Det gör det bara jobbigare!

Detta är mitt motto, med mycket i livet. Och det är något jag har lärt mig ju äldre jag blir. Skjut aldrig på saker! Har du bestämt dig för att gå på college? Sätt igång då! Om du väl kommit igång, och fått en checklista av mig. Sätt igång! Vad väntar du på?

När du väl har signerat för din skola, och har tonvis med pappersarbete. Varför vänta tre veckor med att sätta igång det? Det kommer bara betyda att du har ännu mer att göra mitt i studenttider, när du ska dansa bal och gå på studentskivor. Det är saker man vill njuta av! Så sätt dig inte i den situationen att du fördröjer.

Det är något du kommer att lära dig på college, time management. Det är a & o! College lärde mig verkligen att aldrig skjuta på saker, och att göra saker när de ska göras. Det kommer göra din collegeprocess(och liv) så mycket lättare och bättre!

Lär dig av mina misstag, följ råden som vi ger dig på Athleticademix. För det är med inslag av min resa, men också de andra 150 idrottarna jag hjälpt under 4 års tid, som jag också lär mig! Det jag lär mig, kommer jag att råda er till att göra. Lyssna på råden du får, så kommer det här gå som en dans!

Hoppas du har gillat att läsa om de 5 saker jag önskade jag visste i min collegeprocess!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte