Nyhetsbloggen

Vilken UTR-Ranking ska jag ha för college?

Vilken UTR-Ranking ska jag ha för college?

Det häftiga med att spela tennis på college i USA, är att nästintill alla som vill, har en chans att spela tennis! Det finns ett oerhört brett spektrum av skolor som erbjuder tennis, på alla dess nivåer!

Tennis är den sport som skiljer sig mest när det gäller ”eligibility” med både prispengar och hur länge du har varit iväg från skolan. För att läsa mer information om tennis på college i USA, så kan du läsa vår artikel HÄR.

UTR – NCAA D1

I NCAA D1, så finns det cirka 350 skolor som erbjuder tennis för tjejer och killar. Vilken nivå ska man ligga på för att få ett stipendium där? Se här för att se hur alla tennisspelare i D1 och deras UTR-ranking under hösten 2019.

I D1 för tjejer, så har spelarna UTR mellan 5.0-12.0

 

Vilken UTR-Ranking ska jag ha för college?

I D1 för killar, så har spelarna UTR mellan 8.0-14.0

UTR – NCAA D2

I NCAA D2, så finns det cirka 300 skolor som erbjuder tennis för tjejer och killar. Vilken nivå ska man ligga på för att få ett stipendium där? Se här för att se hur alla tennisspelare i D2 och deras UTR-ranking under hösten 2019.

I D2 för tjejer, så har spelarna UTR mellan 2.0-10.0

 

Vilken UTR-Ranking ska jag ha för college?

I D2 för killar, så har spelarna UTR mellan 5.0-13.0

UTR – NCAA D3

I NCAA D3, så finns det hela 400 skolor som erbjuder tennis för tjejer och killar. I division 3, kan man som bekant inte få atletiska stipendium, utan här gäller endast akademiska och idrottsliga stipendium. Trots det, så finns det en del ruggigt bra spelare här också. Se här för att se hur alla tennisspelare i D3 och deras UTR-ranking under hösten 2019.

Vilken UTR-Ranking ska jag ha för college?

I D3 för tjejer, så har spelarna UTR mellan 2.0-10.0

 

I D3 för killar, så har spelarna UTR mellan 3.0-12.0

Hur ska jag tänka för att få ett stipendium inom tennis?

Viktigt att när du läser detta diagrammen, att du inte tänker: ”Jag har en UTR på 8.0, vilket jag ser att vissa andra har i D1. Så det siktar jag på!”. För det du ska komma ihåg är för att du ska vara en spelare som de vill lägga stipendium på. Så behöver du vara en del av de 6 spelarna som spelar när skolorna tävlar mot varandra. Än en gång, för att läsa hur man tävlar mot varandra, kika länken ovan!

Man ska inte alltid tänka, stipendium, stipendium och åter stipendium. Utan vi ska hitta rätta skolan för just dig! Och den kanske inte är alltid den med mest stipendium, eller den som är högst rankat. Det måste kännas bra i magen!

Vi på Athleticademix, vill så gärna växa inom tennisen, och hoppas komma i kontakt med fler spelare! Är du intresserad? Gå då in på den här länken och registrera dina uppgifter: https://athleticademix.se/boka-digitalt-mote/

Tack för visat intresse! 

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte