Nyhetsbloggen

Vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan?

Vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan?

Ja, vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan egentligen? Det finns många svar, och inte ett enda ”rätt” svar. Anledningen är enkel, friidrotten i övriga världen R först och främst en sport du utövar individuellt. Men på college, så tävlar man som lag för att också tävla individuellt, men det är laginsatsen som premieras.

Därför tänker jag i detta blogginlägg, prata om de skolor som har bäst placeringar som LAG de senaste 5 åren på college.

Det är dock viktigt att tänka på att du som individ också kan bli ”National Champion” inom din gren, så det behöver inte betyda att skolorna jag listar här, kommer vara den bästa skolan för dig! Utan de skolor jag listar här, är skolorna med bäst totalpoäng som lag.

Vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan?

Hur räknar man?

Jag gjorde det enkelt för mig, genom att gå igenom tävlingarna i åren 2019, 2018, 2017, 2016 & 2015. Jag hade sedan ett poängsystem där jag gav poäng till de 10 översta lagen, och fick därigenom ett samlat resultat. Men innan jag avslöjar listan, så ska vi gå igenom vilka divisioner som var mest representerade på topplistan på skolor som är bäst inom friidrotten på damsidan.

Det var totalt 18 stycken olika skolor, som någon gång placerat sig inom topp 10 under de 5 senaste åren. Utav de här 18 stycken skolorna så tävlar:

Vilka conferences är starkast?

Som förklarat i tidigare blogginlägg, så är ”Power 5 Conferences” överrepresenterade i toppen inom nästan alla idrotter på college.

Inom friidrotten så är de 5 översta conferences i listan ovan, de conferences man refererar till när man benämner ”Power 5 Conferences”. Vill du tävla inom den absolut högsta nivån i friidrott? Då är det i någon av de conferences du ska tävla i!

Hur svårt det är? SVÅRT! In och läs länken här t.ex för att se University of Southern Californias resultat som krävs för att få stipendium där.

Men tänk på, bara för att du inte når några av dessa tider, längder eller höjder som står här. Så kan det fortsatt finnas många skolor som är intresserade av dig i dessa conferences ändå!

Vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan?

Vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan de 5 senaste åren?

När jag gick igenom de 5 senaste årens tävlingar, så gav jag 10 poäng till mästaren, 9 poäng till tvåan osv! Det gav mig följande lista:

 1. Oregon Ducks, 39 poäng.
 2. USC Trojans, 33 poäng.
 3. Georgia Bulldogs, 32 poäng.
 4. Arkansas Razorbacks, 32 poäng.
 5. Kentucky Wildcats, 23 poäng.
 6. LSU Tigers, 22 poäng.
 7. Texas A&M Aggies, 21 poäng.
 8. Florida Gators, 21 poäng.
 9. Stanford Cardinals, 11 poäng.
 10. Texas Longhorns, 11 poäng.
 11. Kansas State Wildcats, 8 poäng.
 12. Florida State Seminoles, 6 poäng.
 13. Alabama Crimson Tide, 4 poäng.
 14. New Mexico Lobos, 3 poäng.
 15. Purdue Boilermakers, 3 poäng.
 16. Arizona State Sun Devils, 3 poäng.
 17. Colorado Buffaloes, 2 poäng.
 18. Virginia Tech Hokies, 1 poäng.

För er collegenördar, så är det många skolor som ni känner igen i denna lista. Faktiskt så är många av mina favoritskolor med på denna lista! Härnäst, tänker jag att vi djupdyker ner i de 3 högst upp på listan.

Oregon Ducks

Oregon Ducks

Conference: Pac-12 Conference.

Kända friidrottare: Raevyn Rogers, Phyllis Francis, English Gardner & Brianne Theisen-Eaton.

Kan du historien om företaget Nike? Om inte, gå in och läs på! En av de mest viktiga personerna i Nike skapande, heter Bill Bowerman, och var under tiden friidrottstränare på just University of Oregon.

Grundaren av Nike, Phil Knight, är en hardcore Oregon Ducks fan, och skolan är såklart sponsrad av just Nike! Skolan har en otroligt rik historia gällande löpning, och framförallt inom de lite längre distanserna. Oregon Ducks, är en av mina största drömmar att placera en idrottare på!

USC Trojans

USC Trojans

Conference: Pac-12 Conference.

Kända friidrottare: Allyson Felix & Torri Edwards.

De mytomspunna University of Southern California! När OS i 2016 var över, så hade USC totalt haft 288 olympiska medaljer i ett Sommar OS. Det är helt otroligt!

Hade man rankat skolan som ett eget land, så hade skolan hamnat på en Topp 10 placering världen över. Där snackar vi kvalité!

Georgia Bulldogs

Georgia Bulldogs

Conference: SEC Conference.

Kända friidrottare: Shaunae Miller-Uibo & Debbie Ferguson-McKenzie.

Georgia Bulldogs, en skola som jag tror kommer som en överraskning för många! University of Georgia, har en rik historia om att utveckla grymma idrottare i många olika sporter!

Framförallt är man kända för att vara en stark skola inom Tennis, Simning, Gymnastik och även friidrott.

—-

Tack för att ni läste min djupdykning när jag undersökte frågan, vilka skolor är bäst inom friidrotten på damsidan! Glöm inte att kika in på vår samlingssida om friidrott på college, här!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte