Nyhetsbloggen

Varför betalar man vår avgift i förväg?

Varför måste man betala vår avgift i förväg innan servicen är utförd?

Kanske den vanligaste frågan vi får på Athleticademix! Vilket är en väldigt relevant fråga, då det för oss svenskar är väldigt ovanligt. I alla service yrken så tillgodoser du kunden med din service, för att sedan fakturera kunden. Det är dock något som NCAA, tävlingsförbundet i USA, förbjuder att collegeagenturer gör.

Hur lyder regeln?

NCAA Bylaw, 12.3.3.1 Talent Evaluation Services and Agents:

”A prospective student-athlete may allow a scouting service or agent to distribute personal information (e.g., high school academic and athletics records, physical statistics) to member institutions without jeopardizing his or her eligibility, provided the fee paid to such an agent is not based on placing the prospective student-athlete in a collegiate institution as a recipient of institutional financial aid.”

Student Athlete

Vad betyder det på ”ren svenska”?

Det NCAA säger i sin regel är att en agentur får inte ta betalt baserat på huruvida atleten fick en plats på college, eller fått ett stipendium tilldelat. Det gör att vi inte kan ta betalat efter du har fått din plats på college, för då har du betalat som resultat av att du har fått en plats.

Det är alltså inte lagligt som collegeagentur att ta en startavgift, för att sedan fakturera ett större belopp när du accepterat ett stipendieerbjudande. Om det skulle komma fram till NCAA, så blir du som idrottare avstängd.

Varför måste vi då lyda NCAA?

Den stora faran med att inte lyda NCAA, ligger inte hos oss som företag, utan hos dig som idrottare. Om NCAA märker att du har använt en tjänst som inte följer deras regler, så kommer du själv bli avstängd från att idrotta. Företaget som erbjöd den förbjudna tjänsten? De får tuffa på vidare. Därför är det superviktigt att du själv ser till att collegeagenturen följer NCAA:s regler i hur man betalar för tjänsten.

Avgift i förväg

Gör din egen research!

Det är just på grund av anledningar som den ovan, som det är viktigt att du som atlet gör din research. Företag som erbjuder tjänster med betalningssätt som inte är godkända av NCAA, gör det oftast på grund av brist av okunskap. Skydda dig själv genom att kontrollera att företaget tar betalt ”up-front”, eller genom månatliga identiska avbetalningar, oavsett resultat av servicen. Då har du ditt på det torra!

För att läsa mer om vår kostnad, och hur vi tar betalat, så kika in på den här fliken:
Kostnad – Athleticademix

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte