William Sandkvist

williamsandkvist
Starttermin

2019

Position

Forward

Svensk klubb

Täfteå IK

Gymnasium

Dragonskolan

Examensår

Juni 2018

Från Umeå till Chicago, Illinois.

Om William, innan hans collegeäventyr.

William Sandkvist är en mittfältare som påbörjade sitt collegeäventyr i januari 2019. Innan han åkte iväg till college så var han en del utav Täfteå IK som i 2018 spelade i Division 2, Norrland. William hade då 27 stycken matcher och 3 stycken mål i Division 2 på sin meritlista.

William gjorde sin första termin på college för Young Harris College som tillhör divisionen NCAA D2 och tävlar i Peach Belt Conference.

Information om universitetet, North Park University.

William gjorde sedermera under våren 2019 en transfer till North Park University som tillhör divisionen NCAA D3 och tävlar i CCIW. North Park University ligger i staden Chicago, Illinois. Skolan ligger väldigt centralt och på bara 20 minuter är du bland skyskraporna i magiska Chicago! Skolan har cirka 2 500 elever och skolans populäraste inriktning är Health.

Statistik på North Park?

Freshman Season – 2019: Williams första säsong på college, kan bara summeras i succé. Han spelade i 21 av 22 matcher, gjorde 9 mål och 4 assist. North Park vann 16 matcher, spelade oavgjort 2 och förlorade 5 matcher. Man vann sin Conference och gick sedermera till Nationella Turneringen. Väl där så klarade man sig förbi både första och andra rundan för att sedan åka ut på straffar i 16-delsfinalen.

William valde i våren 2021 att inte längre vara delaktig i fotbollslaget och därmed endast studera på North Park University.

Williams tankar om att jobba med Athleticademix.

”Första dagarna på Young Harris College har varit helt grymma, både fotbolls och skolmässigt! Så många nya och härliga människor som man träffar alltså. Ska bli så spännande att uppleva den kommande tiden här!

Det är inte lätt att ta steget och bestämma sig för att gå på college, och sedan ta sig hit, men har man den hjälp som jag fått från Robin och Athleticademix så blir det extremt enkelt. Jag har haft så många frågor, dag som natt men jag har alltid fått snabba svar av Robin. Jag trodde att vägen hit skulle vara lång och krånglig, men med hjälpen jag fått så har det bara varit kul och intressant. Har lärt mig så mycket! Så tack än en gång Robin, och Athleticademix. Ni är bäst!”

Rekryteringsvideo som användes under processen:

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!