Vilma Rydell

vilmarydell
Starttermin

2019

Position

Mittfältare

Svensk klubb

IF Böljan Falkenberg

Gymnasium

Peder Skrivares Skola

Examensår

Juni 2018

Från Varberg till Boiling Springs, North Carolina.

Om Vilma, innan hennes collegeäventyr.

Vilma Rydell är en central mittfältare som påbörjade sitt collegeäventyr i januari 2019. Innan hon försvann till college så var hon en del utav IF Böljan Falkenberg som spelade i Svenska Elitettan under 2018. Vilma har väldigt fina meriter då hon trots sin ringa ålder, spelat 50 matcher i Elitettan och även hunnit med att göra 5 stycken U17-landskamper.

Information om universitetet, Gardner Webb University.

Vilma skrev sedermera på för Gardner-Webb University som tillhör divisionen NCAA D1 och tävlar i Big South Conference.

Gardner Webb University ligger i staden Boiling Springs i North Carolina, en stad som är cirka 1 timma ifrån miljonstaden Charlotte. Skolan har 2 500 elever och skolans populäraste inriktning är Business Marketing.

Statistik på Gardner Webb?

Freshman Season – 2019: Vilma hade oturen att skada sitt korsband under sin 7:e match för säsongen, och missade därmed resterande av säsongen. Hon hade fått en flygande start med 6 stycken starter av 6 möjliga, samt 1 assist. Gardner Webb vann 10 stycken matcher, spelade oavgjort 1 och förlorade 11, man gick till final i Sun Belt Conference men blev där utslagna.

Vilma valde efter två år på Gardner Webb att avsluta sina studier och flytta hem till Sverige.

Vilmas tankar om att jobba med Athleticademix.

”Robin är 100% den personen ni ska ta hjälp av om ni vill åka till USA och uppleva collegefotboll! Han är en grym handledare som hjälper dig med allt du behöver och han finns alltid där med snabba svar när man är som mest stressad. Bättre hjälp är svårt att hitta!” 

Rekryteringsvideo som användes under processen:

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!