Louise Lillbäck

louiselillback
Starttermin

2019

Position

Forward

Svensk klubb

Hammarby IF

Gymnasium

Tibble Fristående Gymnasium

Examensår

Juni 2018

Från Upplands Väsby till Fort Myers, Florida.

Om Louise, innan hennes collegeäventyr.

Louise Lillbäck är en mittfältare/anfallare som påbörjade sitt collegeäventyr i januari 2019. Innan avfärd var hon en del utav Bollstanäs SK som spelade i Division 1, Norra Svealand under 2018 års säsong. en säsong hon gjorde 33 mål på 20 stycken seriematcher. Ett helt otroligt facit!

Innan Louise satte sig på flygplanet mot Florida, så skrev hon på för Hammarby IF i Svenska Elitettan för att representera de under hennes sommarlov. Hon krönte även hennes fantastiska säsong genom att bli kallad till ett läger med U20-landslaget.

Information om universitetet, Florida Gulf Coast University.

Louise skrev sedermera på för Florida Gulf Coast University som tillhör divisionen NCAA D1 och tävlar i ASUN Conference.

Universitetet, som förkortas FGCU, har tidigare haft flera svenska spelare och en av de mest kända är Julia Roddar som idag spelar för Kopparbergs/Göteborg FC och har 6 st A-landskamper på meritlistan. I laget spelar även Evdokia Popadinova, en bulgarisk anfallare som tre år i rad har fått den Bulgariska ”guldbollen”.

Florida Gulf Coast University ligger på den västra kusten av Florida i staden Fort Myers. Skolan har cirka 14 000 elever och man är kända för att ha en egen privat strand! Universitet ligger alltså längst med havet och det är svårt att inte bli förförd av detta otroligt vackra campus.

Statistik på FGCU?

Freshman Season – 2019: Louise spelade under sitt första år alla de 17 matcher hennes FGCU spelade, och gjorde 7 mål och 4 assists. FGCU vann 11 matcher, spelade oavgjort 2 och förlorade 4. Man gick till semifinal i ASUN Conference, där man sedan åkte ut.

Sophomore Season – 2020: Louise spelade alla de 12 matcherna som spelades under säsongen. Hon bidrog med 7 stycken mål. FGCU vann 7 matcher, spelade oavgjort 2 och förlorade 3. Man gick till semifinal i ASUN Conference, där man sedan åkte ut.

Priser

2020 – ASUN All-Conference Second Team.

2019 – ASUN All-Freshman Team.

Louise tankar om att jobba med Athleticademix.

”Rekommenderar starkt att ni tar hjälp från Robin! Han har hjälpt till med allt man kan tänka sig och är så tacksam över det. Så om ni på bästa sätt vill ta er över till USA för att spela collegefotboll borde ni verkligen gå via Robin!”

Rekryteringsvideo som användes under processen:

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!