Jenny Wahlén

jennywahlen
Starttermin

2019

Position

Målvakt

Svensk klubb

Kvarnsvedens IK

Gymnasium

Hagagymnasiet

Examensår

Juni 2018

Från Borlänge till Portland, Oregon. 

Om Jenny, innan hennes collegeäventyr.

Jenny Wahlén är en målvakt som påbörjade sitt collegeäventyr i augusti 2019. Jenny har en otroligt imponerande meritlista då hon i 2017 gjorde hela 17(!) matcher som förstamålvakt i Damallsvenskan för sitt Kvarnsvedens IK.

Under 2018 gjorde hon sedermera 13 stycken starter i Elitettan för Kvarnsvedens IK för att sedan göra 10 stycken matcher i Division 1, Norra Svealand för Gustafs GOIF.

I 2019, innan hon åkte över till USA, så gjorde hon också 8 matcher i Elitettan för Kvarnsvedens IK. Jenny har även två stycken landskamper för Sveriges U19-landslag.

Information om universitetet, University of Portland.

Jenny skrev sedermera på för University of Portland som tillhör divisionen NCAA D1 och tävlar i West Coast Conference.

University of Portland ligger i just Portland, Oregon. Skolan ligger mitt i staden, någonting som är väldigt annorlunda för amerikanska colleges. Portland är en stad med cirka 600 000 invånare och man har tre stycken professionella lag i staden, Portland Trail Blazers i NBA, Portland Timbers i MLS och Portland Thorns FC i NWSL. Skolan har cirka 4 000 elever och skolans mest populära inriktning är Health.

Statistik på Portland?

Freshman Season – 2019: Jenny startade 13 av 17 matcher, och hon höll nollan tre gånger under säsongen. Portland vann 6 matcher, spelade oavgjort 5 och förlorade 6 matcher på totalt 17 matcher.

Sophomore Season – 2020: Jenny startade 4 av 10 matcher. Portland vann 3 matcher, spelade oavgjort 3 och förlorade 4 matcher.

Jennys tankar om att jobba med Athleticademix:

”Jag är supernöjd med med all hjälp jag har fått! Under hela processen har Robin alltid funnits där och svarat på alla frågor och funderingar jag har haft, snabbt och väldigt tydligt!

Även om det har varit en hel del pappersarbete och tester som har behövts bokas och skrivas så har Robin alltid haft tydliga och enkla förklaringar för vad man behövt göra och hur man ska gå till väga steg för steg, vilket har underlättat en hel del och jag hade antagligen inte klarat av allt utan all hjälp!

Jag rekommenderar alla som funderar på att åka till college att ta hjälp av Robin och Athleticademix eftersom man verkligen får bra hjälp och det av en person som brinner för det här och verkligen vill varje spelares bästa!”

Rekryteringsvideo som användes under processen:

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!