Elin Berggren

elinbberggren
Starttermin

2019

Position

Ytterback

Svensk klubb

Mallbackens IF Sunne

Gymnasium

Stjerneskolan

Examensår

Juni 2019

Från Torsby till Martin, Tennessee.

Om Elin, innan hennes collegeäventyr.

Elin Berggren är en ytterback som påbörjade sitt collegeäventyr i augusti 2019. Elin är en försvarare som innan college spelade för Mallbackens IF Sunne i Elitettan, Elin har under åren varit en del av förstalaget samt varvat det med spel i Torsby IF i Division 1. Sammanlagt har hon gjort 19 stycken matcher i Elitettan och även flertalet matcher med Torsby i ettan.

Information om universitetet, University of Tennessee at Martin.

Elin skrev sedermera på för University of Tennessee at Martin som tillhör divisionen NCAA D1 och tävlar i Ohio Valley Conference.

University of Tennessee at Martin ligger i Martin, Tennessee. Skolan ligger 2 timmar från både Memphis och Nashville, två städer som är otroligt stora inom musik. Skolan har cirka 7 000 elever och skolans mest populära inriktning är Business Marketing.

Statistik på UT Martin?

Freshman Season – 2019: Elin startade 18 av 19 matcher och bidrog med 2 assists. På 19 matcher vann de 8 matcher, spelade oavgjort 5 och förlorade 6.

Elin valde efter sitt första år att skriva på ett kontrakt med sin klubb Mallbackens IF Sunne och därmed satsa på fotbollen hemma!

Priser

2019 – All Rookie Team & All Conference Second Team i Ohio Valley Conference.

Elins tankar om att jobba med Athleticademix:

För några år sedan, närmare bestämt i början av mitt andra år på gymnasiet så började tankarna om college sakta smyga sig fram. Jag läste runt om det överallt och intresset över att åka till USA efter gymnasiet ökade allt mer. Dock lades tankarna på is ett tag men återkom under hösten 2018, och tack vare Athleticademix och deras showcase är jag nu om två veckor påväg till andra sidan Atlanten för mitt livs äventyr. Det ska bli otroligt spännande och jag är så taggad på att få åka över!

Robin och athleticademix har hjälpt mig otroligt mycket genom hela processen och det har aldrig funnits några frågetecken eller oklarheter om någonting. Det spelar ingen roll vilken ”dum” fråga jag än ställer så ger han mig alltid svar. Han förmedlar en trygghet som gör att man får ett förtroende som jag personligen tycker är jätteviktigt. Hos athleticademix är man inte bara en i mängden, utan man känner sig speciell och unik.

Om jag inte hade fått hjälp av Robin så hade jag heller inte valt att ta steget att åka över till USA, men tack vare honom och hans engagemang så vet jag att jag gjort alldeles rätt i mitt val att åka.

Är du sugen på att spela fotboll på college så tveka inte att höra av dig till Athleticademix, Robin är så ödmjuk och trevlig och jag lovar att ni inte kommer bli besvikna 🇺🇸

Tack Robin och Athleticademix för allt, ni är bäst! 🌟”

Rekryteringsvideo som användes under processen:

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!