Nyhetsbloggen

Två spelare från Athleticademix i NWSL Draften 2024!

Två spelare från Athleticademix i NWSL-Draften 2024!

I fredags så hölls den årliga NWSL-draften i Los Angeles, Kalifornien. Det är en dag där de bästa collegespelarna som är klara med college, finns tillgängliga för de 14 proffslagen i USA som tävlar i NWSL.

I årets pool av fantastiska collegespelare, så fanns det två stycken svenskar. Vad båda har gemensamt? Det är ”våra” tjejer!

Två tjejer från Athleticademix var enda svenska representanter

De enda två svenska tjejerna som fanns tillgängliga för NWSL-draften var Julia Edholm och Alexandra Blom. Båda tjejerna åkte iväg till college som startspelare i Dam Division 1 i Boo FF respektive RIK Karlskoga och har på plats i USA haft en enorm utveckling. En utveckling som har gjort de intressanta för proffsklubbar i USA, men också runtom i Europa.

Julia Edholm

Julia Edholm – UMass Lowell

Julia Edholm – University of Arkansas at Little Rock & University of Massachusetts at Lowell

Julia Edholm åkte i 2019 över till University of Arkansas at Little Rock ifrån sin trygga vardag i Boo FF. Då när hon åkte över till college, så spelade hon mestadels endast mittback, något som sedan förändrades på college. På UALR så blev hon snabbt en nyckelspelare och spelade där i tre hela säsonger.

Hon spelade 51 matcher på UALR och bidrog med 8 mål och 4 assist. Hon blev under tiden på UALR uttagen i så kallade All-Conference laget, vilket kan översättas till ”drömelvan” i sin konferens.

I 2021, så ville Julia ha en ny utmaning. Hon hade två säsonger kvar att spela(pga Corona-året), och vi hjälptes därför åt att göra en transfer till UMass Lowell. Vilket är ett annat D1-lag som befinner sig i de norra delarna av landet.

För UMass Lowell hann hon spela 32 matcher på två säsonger och bidra med 5 stycken mål. På båda sina universitet så har hon blivit utnämnd till lagkapten men också till All-Conference.

Julia blev inte vald i draften, så hon är nu på jakt efter sin nästa utmaning i Europa.

Alexandra Blom - James Madison University

Alexandra Blom – James Madison University

Alexandra åkte likt Julia över i 2019 och bytte sitt RIK Karlskoga mot James Madison University. Alexandra hade två tuffa första år där hon var andramålvakt bakom den ordinarie målvakten i laget. Alexandra klagade inte en sekund, utan borrade ned huvudet för att visa att hon skulle ha förstaplatsen.

När hon sedan i 2021 äntligen fick chansen, så tog hon den. Sedan hon fick chansen så har hon inte släppt taget om positionen och har 64 matcher för James Madison University.

Hon har slagit mängder med rekord för JMU och är numera en del av deras historia. Hon har blivit uttagen i många All-Conference lag och var dessutom på en lista av de mest tänkbara kandidaterna att vinna ”Herman Trophy” vilket är priset till den bästa spelaren av alla som spelar på college. En otrolig utnämning att få!

Alexandra blev inte heller hon vald i draften, och hon är likt Julia nu på jakt efter sitt nästa steg i Europa.

Fantastiska karriärer!

Det är alltid lika kul som agentur att kunna få visa upp våra duktiga idrottare. Det är viktigt att poängtera, att det är de som har gjort jobbet. Vi som agentur har gett de så goda råd vi kan när vi har placerat ut de på universiteten. Men det är tjejerna själva som har stått för slitet och prestationerna.

Vi är superstolta att vara den enda agenturen med representation i draften år 2024, men framförallt otroligt stolta över dessa två tjejer. Vi är så spända på att se vart de hamnar säsongen 2024!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte