Nyhetsbloggen

Topp 10 skolor med både studentliv och stadsliv!

Topp 10 skolor med både studentliv och stadsliv!

Det finns många olika upplevelser i ett collegeäventyr, baserat på vart geografiskt man hamnar och på vilken skola man till slut signar för. Det är därför college är för alla, för det finns alltid något för just dig med dina preferenser och ambitioner.

En vanlig avvägning man oftast behöver göra är – en stor skola med ett roligt studentliv kontra ett campus i en stad med miljoner invånare. I och med att de stora skolorna kräver mycket utrymme, så är de oftast placerade utanför städer för att kunna få plats med alla byggnader och människor. Skolorna som ligger mitt i städer? Oftast tvärtom, mindre skolor med ett mindre fokus på campuslivet, då det inte finns utrymme för det!

Därför ska vi idag ranka skolorna som faktiskt erbjuder båda – ett stort antal elever på campus i stora städer. Dessa skolor är de absolut svåraste skolorna att få stipendium på då de är mest eftertraktade.

University of San Francisco

University of San Francisco mitt i smeten!

1. University of San Francisco

University of San Francisco ligger i ett av de bästa kvarterna i miljonstaden San Francisco. Med ett studentliv med 11 000 studenter, så får man både stadspuls med ett rikt studentliv! På bilden ser du ett tydligt campus, intryckt mitt i staden och Golden Gate i bakgrunden.

UCLA

UCLA med Los Angeles skyline i bakgrunden.

2. University of California, Los Angeles – UCLA

UCLA är ett av världens mest mytomspunna universitet. Beläget i kvarteret Westwood i mångmiljonstaden, det blir inte så mycket bättre! Anledningen till att skolan inte hamnar nummer ett, är för att redaktören älskar San Fran! 😉 UCLA har inte bara ett av de bästa locations, de är även otroligt vassa inom alla idrotter. Skolan har över 40 000 elever, vilket bidrar till ett levande campus.

University of Washington

Fantastiskt campus i på UW med Seattle i Bakgrunden.

3. University of Washington

Ett universitet som gemene man troligtvis inte har koll på! Men University of Washington är ett otroligt känt och prestigefyllt universitet idrottsmässigt men också akademiskt. Skolan ligger mitt i smeten i den otroligt häftiga staden Seattle. Skolan har 46 000 elever – ett riktigt drömställe!

Boston College

Boston College med ett otroligt fint campus!

4. Boston College

Boston College är beläget i en av de många fina förorterna till studentstaden Boston! På Boston College så bor man på ett otroligt vackert campus och bara några minuters avstånd in till ett pulserande Boston. Skolan har 15 000 elever och lockar ambitiösa studenter och idrottare världen över.

Vanderbilt University

Vanderbilt University med Nashville inom räckhåll.

5. Vanderbilt University

Vanderbilt University är ett av de högst rankade akademiska skolorna i hela USA, inte nog med det så är man grymt vassa inom idrott också. Vanderbilt med 12 000 studenter så har man dock ett rikt studentliv och beläget mitt i musikens huvudstad i Nashville.

University of San Diego

University of San Diego – oftast nämnt som ett av de finaste campusen i hela USA.

6. University of San Diego

University of San Diego benämns oftast som ett av de mest vackraste campus i hela USA. Arkitekturen på byggnaderna är inspirerade av den spanska renässansen och skapar ett campus som man direkt vet vilket det är genom att bara se stilen på byggnaderna! Man är beläget i storstaden San Diego med havet som granne, bättre än så här blir det inte! Skolan har 9 000 elever, vilket leder till ett familjärt studentliv!

DePaul University

DePaul University med Chicago som granne.

7. DePaul University

Här är ett universitet där jag har spenderat många timmar! DePaul University ligger i den pulserande stadsdelen Lincoln Park och med bara några minuters tunnelbana så är du mitt bland skyskraporna i Downtown. Skolan har 24 000 elever och tävlar i Big East!

Southern Methodist University

Southern Methodist, beläget i Dallas!

8. Southern Methodist University

Här kommer en info de flesta av er inte har koll på , detta är universitetet som svenska simlegenden Lars Frölander gick på! Han är numera invald i deras Hall of Fame. Southern Methodist University ligger i Dallas, och har 12 000 elever. Mer känt som SMU än att man säger hela namnet!

Georgetown University

Georgetown University som ligger i Washington D.C.

9. Georgetown University

Här snackar vi Crème de la Crème! Georgetown är en av de finaste och mest välrespekterade akademiska institutionerna. Inte nog för att de är smarta här, de är ruggigt vassa inom idrott också. Man är bland annat regerande mästare i NCAA Men’s Soccer D1! Skolan har endast 4 000 elever, och det är otroligt svårt att få en plats på skolan.

UNC Charlotte

University of North Carolina, Charlotte ett stort campus och studentliv i en miljonstad.

10. University of North Carolina, Charlotte

Skolan som i folkmun kallas ”UNC Charlotte” är en skola som faktiskt jag själv hade som drömalternativ när jag skulle åka till USA en gång i tiden. Ett önskemål som tyvärr inte låg i linje med realistiska förväntningar 😉 UNC Charlotte är en skola med 30 000 elever, och med en egen tågstation som tar dig direkt till skyskraporna i Downtown. En riktig pärla i North Carolina!

—-

Hoppas skolorna har gett dig lite inspiration att drömma och satsa mot college! Det finns hundratals fler skolor att visa upp – kom i kontakt med oss!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte