Nyhetsbloggen

Thursday Talk med Stina Larsson på University of Nevada

Thursday Talk med Stina Larsson på University of Nevada

Denna vecka så pratar vi med Stina Larsson som är en höjdhoppare som åkte över till college i hösten 2024. Stina representerar IK Wilske på hemmaplan och tävlar idag för University of Nevada som tävlar i Mountain West Conference i NCAA D1.

Stina har till dagens datum som högst hoppat 1.70 meter i höjdhoppet och vi hoppas och tror att den siffran kommer stiga under hennes tid på college. 🙂

Läs mer om hennes tankar nedan!

Vad var dina stora motivationsfaktorer innan du åkte till college till varför du ville åka? Vad var det som lockade?

Jag visste hela tiden att jag ville plugga vidare efter gymnasiet, och att kunna plugga utomlands i USA lät otroligt kul. Både för att få bättre engelskakunskaper och att ta min kandidatexamen från ett universitet i USA.

Utöver det ville jag ha ett miljöombyte gällande träningen, vilket jag verkligen fick när jag flyttade hit.

Stina Larsson

Stina på träning i Nevada.

Är du nöjd med din träningsmiljö? Tävlar du en bra mängd för att maximera ditt höjdhopp?

Jag är mycket nöjd med min träningsmiljö här och allt jag behöver finns tillgängligt.

Vårt lag är uppdelat i en sprint-grupp och en hopp-grupp, varav jag är en av femton stycken i vår hoppgrupp. Här pushar och hejar alla på varandra, vilket skapar en bra atmosfär både på träning och tävling.

Det tävlas en hel del, men det är extremt roligt och man får se många olika städer. Eftersom Conference är viktigast, anpassas träningen så att vi ska vara toppade tills dess.

Den stora skillnaden jag märkt är att perioden mellan inomhussäsongen och utomhussäsongen enbart var tre veckor. Vilket gör att man inte riktigt hinner få in en riktig grundträningsperiod emellan de två säsongerna. Utan det sker på hösten.

University of Nevada

Gymmet som Stina har tillgång till 24/7.

Hur ser förutsättningarna ut med prehab, rehab och annan personal runtomkring friidrotten?

Vi har en athletic trainer som alltid finns tillgänglig för oss friidrottare. Jag besöker nästan honom efter varje träning för att få någon form av behandling, såsom cupping, dry needeling etc.

Till exempel, när jag blev skadad fick jag ett möte med våra doktorer på skolan och en röntgen samma dag, sedan en magnetröntgen tre dagar senare.

Utöver det, finns även personal specifikt till för oss atleter som hjälper till med den akademiska biten. Till exempel hjälper de med schemabyggande, strukturera plugget för att hinna med allt med mera. Det finns även ett internationellt kontor som hjälper oss internationella studenter vilket har varit väldigt hjälpsamt för min del.

University of Nevada

Basketmatch på University of Nevada.

Vad gör du en ledig helg på college?

När det inte är tävlingssäsong, burkar jag umgås mycket med mina kompisar. Vi går ofta på basket och amerikansk fotboll när skolans lag spelar på hemmaplan.

Utöver det kan man åka till Lake Tahoe för att sola och bada när det är säsong för det. Det finns även en del shopping malls med stort utbud av butiker, så de besöks absolut då och då.

Sen lägger jag självklart en hel del tid på studierna under min lediga tid.

University of Nevada

En solnedgång på campus på University of Nevada.

Hur ser ditt boende ut och vem/vilka bor du med?

Jag bor för tillfället med två andra tjejer som är ”vanliga” studenter på skolan. Kände inte dem innan jag flytta in, men dom har blivit två av mina närmaste vänner.

Vi bor i lägenhet som ligger en kort promenad på 5-10 min från skolan. Alla har varsitt rum och badrum, vilket var viktigt för mig.

Det är även många som bor med andra friidrottare, vilket jag planerar att göra kommande år.

University of Nevada

En bild ifrån Stinas dorm!

STORT TACK STINA!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte