Nyhetsbloggen

Thursday Talk med Lilly Borgman på Coker University

Thursday Talk med Lilly Borgman på Coker University

Dags för ett nytt segment hos Athleticademix, Thursday Talk! Som ni vet så är måndagar vår dag för att kolla till hur det går för våra idrottare i USA. Nu har vi tänkt att dedikera torsdagar till korta intervjuer med tjejer och killar som vi hjälpt till college!

Först ut är mittfältaren Lilly Borgman som i Augusti 2023 bytte från Varbergs BoIS till Coker University som tävlar i NCAA D2. Lilly var en del av vår showcase under vintern 2022 och bestämde sig därefter att satsa helhjärtat mot college! Hon har en grymt stark debutsäsong bakom sig, och här svarar hon på fem snabba frågor!

Lilly Borgman

Lilly Borgman med Cajsa Kronström(också Athleticademix!) på äventyr i South Carolina.

Vad var anledningen till att du var intresserad av att åka till college under din gymnasietid?

Jag kommer ihåg att flytta till USA och gå på college bara var en dröm någonstans i bakhuvudet. Hela vägen fram tills att jag åkte på Athleticademix showcase och fick lära mig mer om vad det faktiskt innebar.

Efter det bestämde jag mig rätt snabbt för att jag ville åka över till staterna. College kan nog vara det bästa beslut jag tagit! Det verkar ju jättehärligt för alla de som väljer att resa ett halvår efter studenten. Men att jag valde college, innebar istället att jag fick en 4 års lång resa med både fotboll och plugg i ett.

Coker University

Coker University ser ut som ett ”typiskt” amerikanskt universitet!

Vad var dina första intryck när du kom till Coker?

Jag kommer ihåg när jag hoppa av flygbussen utanför Coker University för första gången. Jag kände den där underbara utomlands lukten och tänkte ”wow, här ska jag bo i 4 år!”.

Jag hade hört att skolan tillhörde en av de mindre av universitet som finns i USA. När ja dagen efter gick på en campus tour så minns jag hur jag tänkte ”hur kan denna skola klassas som en av dem mindre?”. Jämfört med skolorna hemma i Sverige så är skolan enorm! Den vackra arkitekturen av skolan är någonting jag fortfarande tar in varje dag.

Coker University

Laget på Coker University under en solnedgång!

Hur är dina förutsättningar som fotbollsspelare på Coker?

Coker University ligger i South Carolina och spelar i NCAA Division 2 i SAC Conference. Det är en väldigt tuff och rolig conference att tillhöra inom damfotbollen, men också i många andra sporter! I vår liga möter vi nationellt rankade lag varje vecka, det har verkligen varit utvecklande för mig som spelare.

När jag kom till Coker University så visste jag att laget skulle befinna sig i mitten av en ny satsning med både coach och spelare. Vår coach som tog över precis innan jag anlände är från Skottland och är verkligen en fotbolls-intelligent och passionerad tränare. Han har höga krav och ambitioner och har stort fokus på att rekrytera duktiga internationella spelare vilket jag tycker är väldigt roligt.

Jag är glad att jag valde att vara en del av Coker University och bli en viktig pusselbit för denna nya satsning. Trots hård konkurrens både i laget och i vår conference så har jag snabbt kommit in i det. Jag har dessutom lyckats vinna prestigefyllda titlar som SAC-Conference Player of the Week samt att jag varit lagkapten trots att jag är en freshman. Jag är helt säker på att valet av att starta min college resa här på Coker var rätt beslut för mig.

Lilly Borgman

Laget på Coker University är som en andra familj när man är borta.

Vad skulle du säga efter snart ett år, är det roligaste med college och ditt äventyr?

Att säga endast en sak som är det roligaste med college går knappt att göra. Hela livsstilen på college får jag säga isåfall, för det är så många olika infallsvinklar som kan vägas in i den benämningen.

Att ”eat, sleep and repeat” fotboll tillsammans med vänner från hela världen är verkligen en oslagbar livsstil. På college får jag chansen att fortsätta spela sporten jag älskar på en bra nivå samtidigt som jag får en Bachelor Degree i Psykologi. Alla borta matcher gör att jag fått se många häftiga delstater och varit på många häftiga ställen.

Jag lever tillsammans med min roommate från England som jag idag inte kan tänka mig en värld utan. Jag knyter kontakter över hela världen och förhoppningsvis kommer jag sluta ha en svensk brytning när jag pratar engelska i framtiden. Vad mer kan man begära? Jag älskar college livsstilen!

Lilly Borgman

Vandrandes runt på campus på Coker University!

Hur är ser året ut vädermässigt i South Carolina?

I South Carolina är vädret väldigt bra. När jag först kom hit i Augusti fick jag en chock! Att spela fotboll i 35 grader var tufft till en början. Dessutom är luftfuktigheten här väldigt hög, vilket gör att det känns ännu varmare. Alla Amerikaner går runt med sina trendiga vattenflaskor i handen jämt!

Eftersom att South Carolina ligger på den breddgraden det gör så kan vädret vara väldigt bipolärt och ändras snabbt över bara en dag. Men tro det eller ej, man är rätt tacksam när det kommer en regnig dag någon gång ibland och får bli påmind om vårt fantastiska Sverige för en dag.

Vår vinter här är rätt kort, den varade i ungefär två månader från December till Februari. Hela December var jag julledig och tillbaka hemma i Sverige, så jag hann inte uppleva mycket vinter här!

Nu i april månad har vädret varit underbart. Att bo här i South Carolina gör verkligen att man maximerar sin sommartid. Jag har redan haft månader av sol, och om en månad är jag hemma i Sverige igen för sommarlov. När jag sedan kommer tillbaks hit i augusti igen har jag ytterligare månader av sol, sol och sol!

STORT TACK LILLY!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte