Nyhetsbloggen

Thursday Talk med Hugo Berg på Roanoke College

Thursday Talk med Hugo Berg på Roanoke College

Den här veckan är vi tillbaka med en herrfotbollsspelare i fokus där Hugo Berg på Ronaoke College fick svara på ett par frågor.

Den vänsterfotade yttermittfältaren lämnade Uppsala augusti 2023 för sitt stora äventyr. Det innebär att han nu precis genomfört sina två första terminer på skolan. Roanoke College hemmahörandes i NCAA D3 är en skola som ligger vackert till i delstaten Virginia som vi på Athleticademix faktiskt haft lyxen att besöka.

Hör nedan vad Hugo har att säga om sin första tid. Njut också av några härliga bilder som han ville dela med sig av. 🙂

Hugo Berg

Hugo Berg på hemmaplan.

Vad fick dig att blicka mot USA och college? Vad gick du mest igång på om du minns tillbaka?

Det som fick mig att blicka mot USA var att komma ifrån vardagen man levt så länge och satsa mot nya utmaningar där jag skulle få testa något helt annat.

Efter möten med Andreas minns jag att bara tanken att kunna spela fotboll på en bra nivå i nytt land samtidigt som jag studerar var det som jag gick mest igång på.

Hur har den akademiska omställningen varit från Sverige till USA? Gick det snabbt att komma in i allt?

Den akademiska omställningen från Sverige till USA har inte varit något större problem skulle jag säga. Självklart var det lite ovant med att ha alla ämnen på engelska. Efter bara efter ett par veckor var man dock inne i det!

Roanoke College

Hugos hemmaplan på Roanoke College med skolans basketarena i bakgrunden. I den byggnaden har de tillgång till all medicinsk personal som behövs.

Vad skulle du säga att det bästa är med livet som student-athlete? Hur är dina förutsättningar på Roanoke? Finns allt du behöver?

Jag skulle säga det bästa är de förutsättningar som faciliteter, lärare och tränare man som både student och atlet får tillgång till. Mina förutsättningar här på Roanoke är jag väldigt tacksam över. Både faciliteter och människor i toppklass!

Förutsättningar som medicinsk personal innan och efter träningar/matcher är något som underlättar mycket! Under säsong är man väldigt belastad och trött. Att då kunna få hjälp med massager, rehab, isbad gör att man lättare kan prestera på matcher och träningar under en längre period.

Det som kanske stuckit ut mest under första året här är hur coacher och det medicinska teamet alla varit så otroligt professionella i sitt jobb. Det underlättade och gav en slags trygghet. Om man skulle ha några funderingar eller problem visste man att man alltid kunde gå till någon och få hjälp.

Roanoke College

På rehabcykeln med pool till höger och utsikt över fotbollsplanen och studentrummen!

Hur har du upplevt fotbollen första året? Vad stack ut mest skulle du säga?

För mig har det varit skillnad gällande nivån här i USA mot i Sverige. Den största skillnaden enligt mig är fysiken och hur löpstarka i stort sätt alla lag man möter är.

Matcherna är väldigt intensiva då tempot också kan hållas högt under 90 minuter.

Har du hunnit hitta på något roligt utanför all fotboll och skola?

Under säsongen var det mycket fotbollen som låg i fokus, men efter säsongen så har jag hunnit med att fira Thanksgiving med ett par grabbar från laget i Richmond. Vi gick då också på en amerikansk fotbollsmatch mellan University of Virginia och Virginia Tech.

Under mitt Spring Break åkte jag till New York för att träffa familjen som kom på besök under en vecka. Nu när vädret här blivit varmare har vi också spelat mycket golf. Efter jag gjorde klart mina Final Exams förra veckan flög jag till Los Angeles där min flickvän för tillfället bor.

University of Virginia

Amerikansk fotbollsmatch på University of Virginia som Hugo var och kikade på.

Hur ser dina planer ut för sommaren?

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte