Nyhetsbloggen

Thursday Talk med Carl Karlsson på North Park University

Thursday Talk med Carl Karlsson på North Park University

Sist ut innan vi tar ett litet uppehåll med dessa intervjuer är fotbollsspelaren Carl Karlsson. Calle har genomfört sitt första år på college och mer exakt på North Park University – en skola som blivit populär hos många i Athleticademix-familen. 🙂

Som ungdomsspelare spenderade Calle ett gäng år i Västerås SK här hemma innan han hade två säsonger på seniornivå i form av Köping FF innan USA. På planen används Calle som mittback.

Läs nedan Calles reflektioner kring vad han har att säga om sitt första år.

Carl Karlsson

På NBA-match och kolla Chicago Bulls!

North Park University dök upp tidigt för dig i samband med en showcase. Det blev sedan den skolan du satsade på och hade med det sagt inte supermånga skolor som du jämförde med. Hur gick tankarna när du ”comittade”? Vad var det som gjorde att du fick en bra magkänsla?

Ja exakt, North Park University dök upp tidigt för mig i min process och redan från start var skolan väldigt framåt och ville boka in möten med mig och prata. Jag fick från start en bra magkänsla av tränarna och när dom förklarade mer om skolan o laget så kändes det bara bättre och bättre.

Sen fick jag både prata med huvudtränaren samt assisterande tränaren och jag fick en bra känsla av båda. Men skolan har många svenskar så till en början kändes det som att det skulle förstöra hela USA-upplevelsen man föreställde sig, men de va fler fördelar än nackdelar med skolan och nu känns det väldigt bra.

Carl Karlsson

MLB-match och supporta Chicago Cubs!

Divisionssystemet är något som fungerar lite annorlunda i USA kontra det vi är vana med i Europa. North Park är ett lag som tillhör toppen av NCAA D3. Hur tycker du nivån är? Både i laget och de skolorna ni mött?

Jag tycker nivån i laget är väldigt bra! Vi är som sagt flera från Norden som spelar för skolan så många har fått en bra fotbollsutbildning sen tidigare och kan spela bra fotboll. Nivån på skolorna vi möter kan variera tycker jag, men dom flesta håller en bra nivå.

Om man jämför med Köping FF (Herr Division 3) som jag spelar med i Sverige skulle jag säga att North Park håller en högre nivå, men sen kan skolorna vi möter vara sämre, samtidigt som vissa kan hålla högre nivå. Om man ska ska jämföra nivån med Sverige specifikt skulle jag säga nästan Divison 2-nivå.

Lyxigt nog har du ditt universitet i en storstad i form av Chicago. Hur tar du/ni tillvara på det? Vad är det bästa med att bo så som du gör?

Vad gör du nu under sommarlovet när du är hemma? Fotbollsmässigt, håller du igång med något lag?

Nu under sommarlovet jobbar jag på Postnord och sedan har jag spelat med Köping FF i Division 3. Så det har varit skönt att hålla igång lite nu under sommaren!

Om det är någon här hemma som står i valet eller kvalet för att satsa på college och ta steget. Vad skulle du säga till den personen? Varför tycker du man borde testa på college i USA?

Jag skulle säga till den personen att ta chansen att åka och prova iallafall! Man kan alltid avbryta och åka hem om man känner att det inte passade en. Varför man ska testa college är att det är en otrolig upplevelse och man får träffa många nya människor!

TACK CALLE!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte