Nyhetsbloggen

Sista deadline för ett beslut om collegeprocessen?

Sista deadline för ett beslut om collegeprocessen?

Idag tänkte vi grotta oss ner lite i den absolut vanligaste frågan vi har. En fråga som är fullt rimlig, men inte har något klart svar! När är sista deadline för ett beslut om att komma igång collegeprocessen?

En collegeprocess börjar alltid med ett möte med oss på Athleticademix, och redan i andra steget ska man ta det stora steget i att välja att satsa mot college, eller inte.

Vi får därför ofta frågan om man kan få en deadline utav oss, vilket såklart hade underlättat för idrottaren i fråga! Det är alltid lättare om man har ett datum att förhålla sig till. Men, vi ger aldrig ut deadlines. Varför? Häng med så ska vi förklara varför!

Sista deadline för ett beslut om att komma igång collegeprocessen?

Kajsa Pruner ifrån IFK Värnamo. Visste att hon ville åka till college och satte igång sin collegeprocess 2 år innan hon åkte!

Du får ingen deadline av oss, för ju tidigare du kommer igång. Desto bättre är det!

Vi anser att ge dig en deadline är att göra dig en björntjänst. För sanningen är, ju snabbare du kommer igång med collegeprocessen desto bättre är det för dig!

Ger vi dig en deadline på en månad, så kommer du ta den månaden och sedan ta ett beslut. Men om du egentligen var redo efter en vecka, så har vi då förlorat tre veckor av väldigt värdefull tid.

Varför är det bättre att komma igång så tidigt som möjligt?

För att en collegeprocess är lång, och saker och ting ska få ta sin tid! Du ska få tid att utforska alla skolor som gillar dig, du ska få tid att misslyckas på ett SAT för att sedan kunna ta ett igen.

Du ska ha råd att skada dig i några månader här hemma i Sverige utan att känna att din collegeprocess rinner dig ur fingrarna. Tid ger oss möjligheter att parera problem, och ger dig lyxen att få tid att utvärdera dina alternativ som du har.

Mer tid betyder mer chanser till fler och bättre skolor, men också mindre risker i att saker och ting går snett!

Sista deadline för ett beslut om att komma igång collegeprocessen?

Linn Hertz Saebbö på Elon University

Tänk om jag är skadad då?

Det finns ibland fall bland idrottare där man är eller har varit långtidsskadad. Man är helt insatt på att åka till college, men man vill komma igång processen när man känner sig på topp formmässigt. Vi förstår att man vill det! Men det är oerhört riskabelt att vänta ut din form.

Även fast du i detta nu, kanske inte känner att din nivå representerar där du kan vara, så betyder inte det att vi kommer marknadsföra ditt nuvarande jag. Vi vill ditt bästa! Så vi kommer marknadsföra ditt bästa, även om det var förra året när du var igång.

Under tiden vi väntar på att du ska tillbaka på ditt max, så marknadsför vi ditt ”forna” jag, du kan ta SAT i lugn och ro, du genomför Duolingo(och krossar båda testerna såklart) och så vidare. Det finns massor med saker att göra i en collegeprocess som inte är relaterade till din idrottsliga nivå idag.

När du sedan känner att du är tillbaka till din förra prime, så ser vi till att filma det och sedan marknadsföra det stenhårt!

Skillnaden då jämfört med om du hade väntat, är att hela din akademiska profil är klar då du gjort alla tester sedan innan. Därför får vi fram erbjudanden snabbare och du kan få tag i ditt drömstipendie.

Emelie Moberg

Emelie Moberg är en annan tjen som kom igång tidigt och maximerade sin process!

Vi är här för att maximera DINA chanser!

Tänk såhär! Den bästa reklamen Athleticademix kan få, är att du som idrottare är nöjd. När du är nöjd, så kommer du berätta för dina vänner som är avundssjuka på din resa, att det var just Athleticademix som hjälpte dig.

Det är alltså i vårt bästa intresse att vi ska hitta bästa möjliga skola för dig. För ju bättre ställe du hamnar på, desto gladare blir du, desto större chans är det att du gör reklam för oss!

Det är också anledningen till att vi ofta trycker hårt på att komma igång i tid. För då är chansen större att det blir bättre! Vi är här för att maximera DINA chanser.

Oavsett tid, kan vi alltid få fram alternativ till dig som idrottare. Men sporten för oss som agentur är inte att hitta skolor åt dig, det är att hitta rätt och bäst skola för dig.

Theo Hardenby

Theo Hardenby på Carson Newman University, Freshman of the Year i sin conference 2020.

Sätt dig ner och fundera, är college vad jag vill?

Det här bör alltid vara din enda tanke efter ett möte! För oavsett vilka hinder du känner att du har under vägens gång, kommer vi att tackla tillsammans. Det finns ingenting som kan hända under vägen som förstör för dig. Utan ju längre vi har jobbat ihop, desto bättre blir vi på att parera problemen.

Så efter ditt möte med oss, ställ dig frågeställningen: ”Vill jag åka till college?”. När du har fått svar på den frågan, så kommer vi igång och jobbar utifrån den!

Skapa inte stora hinder för dig själv och börja tänka vad som händer ifall du skadar dig, vad som händer ifall du inte klarar SAT osv. Det är sånt som händer! Och vi har planer för allting.

En stor anledning till att du tar hjälp av en agentur är att du har en person som jobbar hela dagarna för Plan A, Plan B och Plan C för dig. Du har inget att oroa dig för, du betalar oss för att vi ska kunna bemästra alla problem åt dig.

Så vad säger du? Är du redo att åka till college? Då är det dags att sätta igång!

TEAM ATHLETICADEMIX

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte