Nyhetsbloggen

Så kan du som förälder hjälpa ditt barn i collegeprocessen

Så kan du som förälder hjälpa ditt barn i collegeprocessen

Föräldrar! Ni fantastiska människor som gör allt för att hjälpa era barn att uppfylla era drömmar. Jag har mina föräldrar att tacka för mycket genom åren. Det är även många fantastiska föräldrar som jag har träffat via Athleticademix!

Därför tänkte jag idag, ge lite tips. Hur du som förälder kan vara av hjälp i just den här processen. Oroa dig inte! Jag ska inte ge några uppfostringstips, utan hålla mig till min specialité, collegeprocessen!

Håll dig involverad! Hjälp till med research.

Som allting annat i livet, ju bättre förberedd man är, desto bättre resultat blir det. Kravet på research och förberedelse läggs framförallt på ditt barn. Här kan du som förälder hjälpa till genom att vara väl påläst och förberedd.

Har ditt barn precis fått ett alternativ på skola? Gör din research, och var beredd för en eventuell diskussion med ditt barn om hur bra den skolan är för hen.

Det är dock väldigt viktigt att påpeka att du som förälder bör låta barnet ta största ansvaret. Du ska fungera som ett bollplank och stöttepelare. Försök att inte påverka ditt barn för mycket med vilket val den ska göra. Var där med bakgrundsinformation som kan vara av värde för barnet när de sedan tar sitt beslut.

Så kan du som förälder hjälpa ditt barn i collegeprocessen

Familj och deras son på Senior Day för Texas Tech!

Låt ditt barn leda och vara ”main point of contact”.

Detta är en otroligt viktig punkt i hur du som förälder kan hjälpa ditt barn i collegeprocessen. Vi på Athleticademix, vill såklart ha en grym relation med både idrottare och familj. Detta är ett stort beslut där föräldrarnas stöd krävs. Men, det är viktigt att poängtera att vår primära kontakt bör vara med idrottaren. Samma sak gäller för coacherna, deras primära kontakt ska vara med ditt barn.

Det är ditt barn som ska uppleva denna upplevelse. De kommer inte att ha dig tillgänglig när de väl är borta i USA. Så det är viktigt att de är främst involverade och förstår vad detta äventyr innebär!

Låt ditt barn ha de första samtalen med coacher ensamma, för att låta de få skapa sin egen bild. När det sedan närmar sig till beslut, så kommer coachen att vilja involvera dig för att lära känna familjen.

Det är jätteviktigt för ditt barn att få höra din åsikt. Det är dock viktigt att din åsikt kommer när de redan har skapat sig en bild själva. Se till att vara ett stöd i processen. Kom med noggrant utvald information, och försök att inte påverka med dina egna intressen!

Så kan du som förälder hjälpa ditt barn i collegeprocessen

Familj och deras dotter på Senior Day på Southern Miss Soccer.

Stötta i pappersprocessen och andra ”hemläxor”.

Att vara en del utav Athleticademix, krävs en hel del jobb! Jobbet läggs ner av en anledning, för att få bästa möjliga resultat. Det kan vara en stor process för ditt barn att hålla kontakt med alla coacher. Samtidigt som de ska utföra uppgifter skickade utav oss.

Det är därför här vi tycker att du som förälder kan bidra som absolut mest. Genom att avlasta de uppgifter som bara behövs att göras. Hjälp ditt barn genom att strukturera hur de ska lägga upp kommande uppgifter utskickade av oss. Se sedan över vilka utav de uppgifterna som du kan hjälpa till med.

Håll god kontakt med Athleticademix – tillsammans är vi alla ett och samma lag!

Att en förälder vill sitt barn sitt bästa, är helt självklart! Det är viktigt att du som förälder förstår att vi på Athleticademix, vill ingenting annat än guld och gröna skogar för våra idrottare. Var därför noggrann med att hålla en god kontakt med oss på Athleticademix. Så att vi tillsammans kan reda ut de frågetecken som eventuellt finns.

Det finns inget roligare i mitt jobb, än att jobba med en idrottare som har en trevlig familj, där man har högt i tak och en bra relation.

Många utav de föräldrarna vars barn som jag har hjälpt, pratar jag fortsatt i telefonen med även efter deras barn har varit i USA. Vi på Athleticademix vill ha en bra relation, och det är mycket upp till mig och dig som förälder att vi skapar den trygga och bra miljön oss alla emellan så att ditt barn känner sig tryggt.

Det är när ditt barn mår som bäst, som den kommer att maximera sina prestationer både på och utanför idrotten. Så låt oss jobba mot ett gemensamt mål, att hjälpa ditt barn mot ett av deras livs största äventyr. Så länge vi gör det tillsammans, så kommer det att gå bra. 

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte