Nyhetsbloggen

Resultat från Regional Championship!

Resultat från Regional Championship!

Så var Regionals genomfört och startfältet klart för National Championship! Vi på Athleticademix hade fem stycken tjejer som kvalificerat sig för Regional Championship och vi ska redovisa i detta inlägg hur det gick för varje person.

För de som kvalificerade sig för National Championship  så väntar nu en tävling på den otroliga Hayward Field i Oregon den 5-8 juni!

Så här gick det för våra svenskar i veckan på Regional Championship.

Emilia Sjöstrand

Emilia Sjöstrand – San José State University

Emilia var kvalificerad i både längdhopp och tresteg till West Regional Championship.

På torsdagen så tävlade hon inom längdhoppet och hoppade:

Hennes 6.54 meter räckte till en 11:e placering i startfältet vilket gjorde att hon nöp den näst-sista platsen för att ta sig till Nationals! Hennes 6.54 är ett personbästa men räknas inte pga för stark vind. Hon kliver in i nationals som #20 rankad i längdhoppet.

På lördagen var det sedan dags för Emilias paradgren, tresteg! I hennes första hopp så slog hon till med ett hopp på 13.88 meter. Det resultatet i första hoppet gjorde att hon valde att avstå att hoppa sina två andra tillgängliga hopp. Hon slutade 3:a i Regional Championship och är rankad som #3 inför Nationals.

Emilia har ett personbästa på 14,09 meter och vi hoppas att hon toppar formen rätt och slår nytt personbästa i tresteget. Gör hon det, så har hon alla möjligheter att bli Nationell Mästare!

Emilia är idag nummer fyra genom alla tider i Sverige i tresteg utomhus!

Maja Maunsbach

Maja Maunsbach – University of Minnesota

Maja var kvalificerad till Regional Championship i 100 meter häck! Hon klev in tävlingen som #29 på den västra sidan.

Hon sprang första rundan på torsdagen och sprang då 13,29 och kvalificerade sig för nästa runda på Regionals.

I nästa runda, som kallas kvartsfinal, sprang hon sedan på lördagen. Då sprang hon 13,18 och var bara 0,08 ifrån att kvalificera sig för nationals! Otroligt nära, men en fantastiskt prestation. Hennes 13,29 i första rundan var ett personbästa och således var det ett nytt personbästa två dagar senare. Hennes resultat på 13,18 sekunder är grymt bra, men den gjordes i för stark vind.

Nästa år hoppas vi att hundradelarna är på Majas sida och att hon får delta på Nationals. Stort grattis till en fin säsong Maja!

Maja är nu 10:a genom tiderna i Sverige på seniorsidan på 100 meter häck.

Saga Hagelin

Saga Hagelin – Weber State University

Saga var kvalificerad till Regional Championship i 3 000 meter hinder. Hon klev in i Regionals rankad som #30 på den västra sidan.

Hon tävlade på lördagen och sprang där 10:29,21 och slutade på en 19:e plats. För att kvalificera sig för national så krävdes det att Saga skulle placera sig som #14 eller bättre. Saga har ett personbästa på 10:21,41 sekunder och för att hamna på plats 14 så krävdes det ett resultat på 10:20,76.

Ebba Hedberg

Ebba Hedberg – Coastal Carolina University

Ebba var kvalificerad till Regional Championship i höjdhoppet. Ebba som specialiserar sig inom mångkampen, gör en otrolig prestation som kvalificerar sig på en individuell gren! Ebba var den enda av våra idrottare som kvalificerade sig till den Östra sidan. Hon klev in som #24 på den östra sidan i höjdhopp!

Ebba hade en tuff tävling och hoppade 1,66 meter och slutade på plats #48 under dagen. Hon har ett personbästa på 1,77 meter och för att kvalificera sig för Nationals i år så krävdes det ett hopp på 1,81 meter.

Hon är bara freshman och har framtiden för sig. Hon har gjort en fantastiskt fin säsong och vi vet att Ebba kommer vara i dessa sammanhang fler gånger!

Clara Billing

Clara Billing – Southeast Missouri State University

Clara är vår sista tjej att rapportera från Regionals ifrån. Clara som tävlar i stavhopp var kvalificerad på den västra sidan och rankad som #27!

Hon tävlade på torsdagen och hoppade där 3.95 meter, vilket är en bit ifrån hennes personbästa på 4.20 meter! Hon slutade på plats #36 på regionala mästerskapen och det krävdes ett hopp på 4,30 meter för att kvalificera sig för Nationals i år.

Clara har tagit hem ett gäng medaljer i sin konferens och är otroligt uppskattad på sin skola. Vi hoppas och tror att hon tar sig till nationals under sina år på college.

Fantastiskt jobbat av alla våra friidrottare! Nu håller vi tummarna för Emilia Sjöstrand i nästa veckas National Championship. Vi tror på dig Emilia!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte