Nyhetsbloggen

Nummer ett inom damfotbollen!

Athleticademix – Nummer ett inom damfotbollen!

Under gårdagen så släpptes nyheten om Herman Trophy Watch List! Detta är en lista på de 60 spelare som man anser har störst chans till att kamma hem priset som den bästa collegespelaren i hela USA. Ett pris likt diamantbollen fast för college!

I år är det endast en svensk på listan, och förra året var det två svenskar på listan. Gemensamt för två av tre spelare där? De är en del av Athleticademix, en del av vår familj!

De två tjejerna är målvakten Alexandra Blom som bytte RIK Karlskoga mot James Madison University för ett par år sedan. Louise Lillbäck som bytte Bollstanäs BK mot Florida Gulf Coast University och som idag är professionell fotbollsspelare för KIF Örebro i Damallsvenskan.

Tjejer som kan ta hem Årets Spelare i sin konferens

USA gillar utmärkelser, och de gillar att hylla individer! Inför varje år så väljer man ut 5 stycken förstaårselever och 5 stycken spelare som återvänder som kan vinna Freshman of the Year och Player of the Year. Det vill säga, kandidaterna till att vinna det största priset i sin liga!

När man går igenom alla konferenser i hela NCAA D1, så finns det endast två svenskar med bland utnämningarna. Det är än en gång Alexandra Blom ifrån RIK Karlskoga, men även Klara Ovefelt ifrån Älvsjö AIK. Gemensamt för båda de tjejerna? De är med i vår famil!

Under föregående säsong, så vann Louise Lillbäck, ASUN Player of the Year, vilket betyder att hon blev utnämnd till bästa spelare i sin konferens. Det är en otroligt sällsynt utmärkelse att få i högstaligan för en svensk att få!

2023 – är Athleticademix säsong

Nu när säsongen är igång, så är alla utnämningar innan säsongen klara. Det är alltså endast två stycken svenskar på alla dessa listor, och båda är en del av vår familj.

Det är självklart endast tack vare både Klara och Alexandra som de är med på dessa listor. De har kämpat och slitit hårt för att prestera så bra som de har gjort! Men det är viktigt att förstå att agenturen har en stor påverkan på din collegeresa. Vilka alternativ vi tar fram, och våra argument för vilka skolor du ska välja, är otroligt viktiga för din utveckling!

Alla som åker till college gör det för att utvecklas och bli bättre fotbollsspelare. Därför är det viktigt att vi hittar rätt miljö för att just du ska utvecklas. Att du hamnar på en skola som passar dig på alla plan! Det tar vi stor stolthet i att säga, att det är vi ganska bra på att hitta åt våra spelare. 🙂

Vi älskar både elit och bredd

Vi som agentur, jobbar inte endast uteslutande med elit. Vi jobbar med personer som är bra människor! Det finns ingen hos oss som är viktigare hos någon annan,. Det är en attityd vi alltid kommer att ha på Athleticademix. Hos oss är alla viktiga!

Vår position inom damfotbollen är otroligt stark, då vi hjälper flest antal tjejer över Atlanten varje år. Men precis som ni har läst, även hjälpt de tjejer som har lyckats allra bäst i USA. Det är något vi är grymt stolta över!

Så när ni väljer er agentur – se till att välja den som har bäst ”track-record” på antal success-stories. Gör ni det, så blir det Athleticademix som ni väljer!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte