Gästbloggen

Min första säsong på college

Min första säsong på college

Hej Jag heter Olivia och jag är månadens gästbloggare! Jag går på Ottawa University i Kansas där jag spelar fotboll och pluggar biologi! I

detta inlägg tänkte jag berätta lite om mig själv men framförallt hur min första säsong på college har varit!

Min bakgrund

Tänkte att vi kan börja med lite information om mig och min fotbollsbakgrund. Jag är målvakt och hemma i Sverige spelar jag i Lerums IS men har även spelat i Stenkullen GOIK och Jitex BK. Jag har spelat fotboll sen jag var 5-6 år gammal och jag hade länge tänkt att åka till USA för att spela fotboll efter gymnasiet och i mitten av 2:an så bestämde jag mig helt och hållet och processen drog igång!

Det var en lång men otroligt rolig process att få prata med coacher och skolor över hela USA för att få en uppfattning av vad man ville ha för typ av skola! Efter att ha pratat med några skolor så fick jag allra bäst intryck av Ottawa University då både kändes bra fotbollsmässigt och skolmässigt.

Första tiden på Ottawa

Så i slutet av juli flyttade jag till den lilla staden Ottawa i Kansas som absolut är en liten håla men den har sin lilla charm ändå. Skolan är inte super stor då vi är cirka 1 000 elever på skolan vilket jag tycker bara är en fördel då man verkligen känner folk i alla sporter och det blir en annan typ av gemenskap på campus!

I början av min process var jag väldigt insnöad på att ville gå på en stor skola men jag fick det verkligen bevisat för mig att det kan bli bra ändå även om skolan inte checkar av alla boxar jag hade. Vi kom till skolan en vecka innan träningarna började för att lära känna laget och tränarna. När jag kom hit dock så hade det precis varit storm så vi hade ingen el i typ 3 dagar vilket betyder ingen AC i nästan 40 graders värme vilket var HEMSKT!

Försäsongen

Sen drog matcher och träningar igång och under försäsongen skadade jag tyvärr mig så jag missade de två första conference matcherna. Men efter tag kom jag tillbaka och man märkte verkligen skillnaden på upplägget av säsongen här jämfört med hemma i Sverige.

Säsongen är sjukt mycket intensivare här då vi hade träningar måndag, tisdag, torsdag och fredag och sen matcher onsdag och lördag. I Sverige var jag van med 3 träningar och 1 match i veckan. Min kropp märkte definitivt av det i början men efter några veckor had man vant sig.

Tiden har verkligen flugit förbi  då jag inte gjort så mycket mer än att spela fotboll. Självklart har jag hunnit med andra saker också men det har definitivt varit mest skola och fotboll under denna första termin.

Historisk säsong

Denna säsongen har varit skolans bästa på många år! När grundserien var färdig spelad så stod det klart att vi skulle anordna våran kvartsfinal, något skolan inte har gjort på 7 år så det blev en väldigt stor grej av det hela!

I kvartsfinalen spelade vi mot Tabor Blue Jays som vi i grundserien vann över med 2-1. Denna matchen blev dock lite tightare och efter 110 minuter spelade stog det fortfarande 0-0 och tillslut vinner vi på straffar! Vilket betydde att vi var vidare till semifinal, återigen något laget inte gjort på flera år!

I semin möte vi Oklahoma Wesleyan där det tyvärr blev förlust och min första college säsong var över. Det har verkligen varit en upplevelse och jag ser verkligen fram emot de kommande åren! Nu är det inte långt kvar tills jag åker hem i Sverige för lite efterlängtat jullov och på min skolan är det lite speciellt då vi slutar redan i slutet av november så vi har nästan 2 månaders jullov, vilket vi internationella elever är väldigt tacksamma för!

Om det är någon som funderar på att åka på college så säger jag bara GÖR DET! Det är en sån sjukt rolig upplevelse! Campus livet är otroligt och just på min skola så är i stort sätt alla atleter vilket gör att atmosfären och supporten på matcherna är helt otrolig! Jag ångrar inte en sekund att jag åkte!

 

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte