Nyhetsbloggen

Maximera dina stipendiechanser – Optimala tidslinjen!

Tusentals atleter världen över är mitt inne i sin collegeprocess just i detta nu. Vissa har signerat sina stipendiepapper och åker till hösten, andra har precis börjat för att utforska sina alternativ för att se vad som passar de bäst.

När man väl är inne i processen, känns allt glasklart och man vet vad det är som gäller. Det är dock stadiet innan man kommer igång som många är mest osäkra på. När ska jag starta? Är jag för tidig? För sent? Vad gör jag om jag inte hittar något? I denna blogg så ska jag gå igenom vad JAG tycker är den optimala tidslinjen. När man ska sätta igång för att maximera dina stipendiechanser och anledningarna bakom.

När ska jag sätta igång collegeprocessen?

Det är viktigt när man läser denna blogg, att inse att alla är vi olika och kommer till olika insikter vid olika tider i livet. Om din tidslinje inte passar in i vad vi tycker är den optimala, så kan du fortfarande göra detta! Man anpassar sig till individens tidslinje, och det finns alltid lösningar på allt.

Det enkla svaret på när du ska komma igång är: ”När du känner dig redo!”.

Om vi dock, skulle få bestämma när du känner dig redo, så är det under ditt andra år på gymnasiet. Anledningarna är många, och vi ska försöka förklara hur vi tänker.

Maximera dina stipendiechanser

Det finns maximalt med stipendium tillgängligt

Oavsett idrott du utövar, så har coachen en satt budget som han eller hon måste förhålla sig till. Det betyder att denna budget kan vara slut, när man är för sent ute. Är man ute 1,5-2 år innan man åker, så är risken väldigt liten att pengarna är slut för just din idrott. Det betyder, gillar coachen dig, så kommer den troligtvis ha möjlighet att erbjuda dig ett stipendie!

Du har möjlighet att maximera dina provresultat

Att klara av SAT & TOEFL, är inte superenkelt, men helt klart möjligt! Skulle man misslyckas med ett SAT-test, så är det många gånger väldigt långt kvar tills nästa test. För att ge er ett exempel så erbjöds SAT endast 4 gånger under läsåret 2019/2020. Om du då startar sent, så är det väldigt viktigt att du lyckas med testerna, vilket skapar en press.

För att få ett akademiskt stipendium, så krävs det att du tar SAT & TOEFL. Det betyder att ju tidigare du har dina testresultat, desto snabbare vet coachen hur mycket pengar du får från skolan.

Visste du att om man tar SAT/TOEFL två gånger, så får man slå ihop sina bästa delresultat? Ännu en anledning till att sätta igång tidigt och ta testerna två gånger! För det innebär oftast ett högre resultat för dig, vilket innebär mer stipendium!

Läs mer här om vilka kraven är för att åka till college.

Du har möjlighet att utvärdera dina alternativ ordentligt

Om du kommer igång senare än vår optimala tidslinjen. Så betyder det även att det är senare i rekryteringscykeln för coachen! Det innebär att när du väl får erbjudanden från skolor, så kommer då kortare deadlines då tränaren vill spika sin trupp så tidigt som bara den kan.

Om du då kommer igång i tid, så kommer möjligheten finnas för dig att jämföra fler alternativ och utvärdera de ordentligt. På så sätt så är det större chans att du gör ett rätt val som innebär en mer lyckad upplevelse för dig.

Få skolan och stipendiet du ”förtjänar”!

För att summera inlägget, genom att vara ute i god tid så har du marginalerna på din sida! Det är ytterst ovanligt att en idrottare som sätter igång under årskurs 2, och genomför alla manualer fort, inte får en bra skola till ett bra stipendie! Desto mer vanligt är att en person som kommer igång sent, känner att den borde ha fått fler alternativ och större stipendium.

Det är därför viktigt att om du är intresserad av college, att du sätter dig ner och tänker ordentligt. För om du kommer till insikten att du vill göra detta, så har du ingen tid att förlora! Ditt primära mål bör vara att maximera dina stipendiechanser på din drömskola.

Det är viktigt att påpeka att detta är den optimala tidslinjen, och det finns alltid scenarion av atleter som kommer igång ett halvår innan avfärd och ändå badar i erbjudanden. Men detta är så optimalt det kan bli!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte