Nyhetsbloggen

Måndagskollen från Athleticademix – Vecka 34

Varje måndag, kommer vi på Athleticademix, gå igenom veckan som har gått för våra idrottare! Hur har det gått i deras matcher? Har de fått spela någonting? Har de kanske t.om gjort mål? När man sitter på andra sidan jordklotet, och hjälpt dessa tjejer och killar över, så är man alltid lika nervös att det ska bli så bra som man hoppas. Efter denna vecka, känner vi oss oerhört trygga i att väldigt många utav spelarna redan är stora delar av sitt lag. PRECIS, så vi vill ha det 🙂

Veckans höjdpunkt, var helt klart matchen mellan UT Martin och Arkansas at Little Rock, en match där Elin Berggren och Julia Edholm mötte varandra. Matchen slutade 0-0 efter en lång och tuff fajt!

Veckans lirare är utan tvivel Jenny Stadin som i sin debut gör 1 mål och 2 assist. Imponerande!

Veckan som varit har sett ut som följande:

Ebba Costow – University of Kansas

4-0 mot University of Nebraska – Ebba fick starta matchen, och spelade 50 minuter!

6-0 mot Loyola University Chicago – Ebba startade återigen och spelade cirka 40 minuter. Hon bidrog även med en assist till 6-0 målet!

Ebba Costow

Ebba Costow och Ceri Holland firar 6-0 målet.

Louise Lillbäck – Florida Gulf Coast University

2-0 mot Florida International University – Louise startade matchen, spelade 50 minuter och bidrog även med en assist till 2-0 målet.

Uppskjuten match mot Auburn University! Florida är känt för sina tropical storms, och lagom till halvlek till denna match dök en sådan upp och matchen var tvungen att ställas in.

Jenny Wahlén – University of Portland

0-0 mot University of Washington i Seattle, Washington – Jenny vaktade målet hela matchen och höll nollan.

Elin Berggren – University of Tennessee at Martin

3-1 mot Arkansas State University – Elin startade matchen och spelade 60 minuter.

0-0 mot University of Arkansas at Little Rock – Elin startade matchen och spelade cirka 50 minuter!

Elin Berggren

Elin Berggren in action!

Julia Wolfe & Alexandra Blom – James Madison University

1-2 mot Georgetown University(rankade #7 i landet) – Julia startade och spelade hela matchen! Medan Alexandra fick sitta på bänken som andramålvakt.

2-1 mot St John’s University – Julia startade och spelade hela matchen! Medan Alexandra fick sitta på bänken som andramålvakt.

Karin Winka & Olivia Elofsson – Georgia Southern University

1-2 mot University of Maryland – Karin startade och spela hela matchen, medan Olivia dras med en skada som förpassat henne till bänken.

4-0 mot The Citadel University- Karin startade, och spelade 80 minuter, samt även gjorde sitt första collegemål! Olivia var fortsatt skadad.

Måndagskollen från Athleticademix - Vecka 34

Karin Winka in action!

Philippa Börjesson – Appalachian State University

0-3 mot Radford University – Philippa fick ingen speltid.

0-2 mot Wake Forest University(rankade #23 i landet) – Philippa hoppade in och gjorde 15 minuter.

Julia Edholm – University of Arkansas at Little Rock

0-6 mot University of Memphis(#20 i landet) – Julia startade och spelade hela matchen.

0-0 mot University of Tennessee at Martin i Martin – Julia startade och spelade hela matchen.

Julia Edholm

Julia Edholm mot UT Martin.

Ida Forsberg – Middle Tennessee State University

5-1 mot University of Evansville – Ida fick sitta på bänken som andramålvakt.

4-0 mot Austin Peay University – – Ida fick sitta på bänken som andramålvakt.

Sanna Widström – Long Island University

0-3 mot University of San Diego – Sanna startade och fick spela hela matchen.

0-1 mot San Diego State University – Sanna startade och fick spela hela matchen.

Vilma Rydell – Gardner Webb University

2-3 mot Davidson College – Vilma startade och spelade hela matchen.

1-2 mot Western Carolina University – Vilma startade och spelade 80 minuter.

Jasmine Perman Rosell – Murray State University

3-4 mot Xavier University – Jasmine fick sitta på bänken som andramålvakt.

2-0 mot Samford University – Jasmine fick sitta på bänken som andramålvakt.

Victoria Brackmann – Southeastern Louisiana University

0-1 mot Louisiana Tech University – Victoria fick hoppa in i matchen.

1-1 mot University of Louisiana, Monroe – Victoria startade matchen.

Jenny Stadin, Hilda Nygren & Matilda Waldt – Georgia Gwinnett College

4-0 mot Bryan College – Jenny och Hilda startade matchen och spelade 70 och 45 minuter vardera. Jenny bidrog med ett mål och 2 assist, medan Hilda bidrog med en assist. Matilda satt på bänken som andramålvakt.