Nyhetsbloggen

Hur mycket stipendie har min skola?

Hur mycket stipendie har min skola?

Längesedan vi körde en informativ blogg! I dagens inlägg så ska vi försöka förklara lite mer i detalj om hur du kan få en mer nyanserad bild av stipendiestrukturen på en skola.

Som du kan utläsa på respektive sport på vår hemsida, så har alla idrotter olika antal stipendier att dela ut. Man har dessutom olika antal stipendier att dela ut baserat på vilken division man tillhör.

I dagens blogg, så kommer jag att hänvisa till fotboll. Utövar du någon annan idrott än fotboll. Klicka på vår meny, sedan på ”sportslig information” och klicka på din idrott för att se stipendiestrukturen där.

Stipendiebegränsningar i de olika divisionerna

När du spelar i en division, så har alla lag i din division möjlighet att ge ut lika mycket stipendie. Det finns ingen skola som får ge ut mer stipendie än någon annan. Detta är central reglerat! Man säger därför lite slarvigt att alla tävlar på lika villkor. Varför slarvigt? Du kommer hänga med mer snart!

Här finns en breakdown på stipendiebegränsningarna i varje division:

Hur mycket stipendie har min skola?

Långt ifrån alla skolor kan dela ut det maximala antalet tillåtna stipendier

Så nu till varför vi kallade det slarvigt här ovan! För verkligheten är att långt ifrån alla skolor får möjligheten av sin styrelse att dela ut alla sina stipendier. Det är alltså skolans ekonomiska avdelning som bestämmer hur många stipendier fotbollslagets tränare får dela ut.

Man må tävla i NCAA D1 och ha möjlighet till att dela ut 14 stycken hela fotbollsstipendier för tjejer. Tränaren kan likväl endast ha tre stycken hela fotbollsstipendier att dela ut, då skolan för tillfället inte tillåter att man delar ut mer än det.

Med det i åtanke, så tävlar man inte alltid på samma villkor i de olika divisionerna. Förutsättningarna är lika för alla, men verkligheten är inte lika.

Detta kan även ändras från år till år! Har skolan några bra år bakom sig ekonomiskt, så kan man öka på idrottsbudgeten. Samma sak åt andra hållet! Skolan har en ”sportchef” som kallas Athletic Director, och det är den personen som får stipendierna tilldelade till sig. Den personen fördelar sedan det vidare till de olika idrotterna. Har man tur, så är Athletic Director svag för just din idrott och lägger några extra dollar där.

Det här är information som vissa coacher delar med sig av, men majoriteten inte gör. De skolor som är fully-funded, har oftast en större tendens att nämna det än andra!

Varför du inte ska stirra dig blind på procent i ditt erbjudande

Så nu till den stora poängen för detta inlägg! Låt säga att du blir erbjuden ett 60 % stipendie på en skola, och ett 75 % stipendie på en annan skola.

Skolan som erbjuder dig 60 % säger att du kommer att bli en nyckelspelare för de. Medan skolan som erbjuder dig 75 % säger att du kommer att roteras in och ta en startplats om något är. Hur går det ihop!? De som erbjuder mig minst, tror på mig mest.

Då kan det vara så att skolan som då erbjuder dig 60 %. Endast har 3 stycken fotbollsstipendier tillgängliga. Genom att erbjuda dig 0.6 styck fotbollsstipendier, betyder att du som individ får 20 % av hela lagets totala budget. Kom ihåg att en fotbollstrupp har cirka 25 stycken spelare, och de ska då dela på resterande 80 %. Det är en oerhört stor investering i dit som individ!

Medan skolan som erbjuder dig 75 % stipendie, kanske har alla 14 fotbollsstipendier tillgängliga. Då är ditt stipendie endast cirka 6-7 % av deras totala budget, alltså ingen stor investering för de!

Showcase

Stirra dig inte blind på siffror

Ta det här tipset från en som inte valde skola baserat på ekonomi. Stirra dig inte blind på siffror! Lita på din magkänsla. Många gånger får du ett bättre äventyr om du går på det alternativet som känns bäst, kontra det som är billigast för dig.

Charmen med denna process är att det är du som bestämmer, vi kan bara ge råd och så väljer du vilka råd du följer. För att klara av att gå på North Park University så fick jag maximera mitt CSN-stöd, och det var något jag var nervös över innan. Hade jag fått göra om den här processen igen med all kunskap jag sitter med idag. Så hade jag valt North Park University igen! Alla dagar i veckan.

Våga välj det som känns bäst i magen. Det DU tror är bästa alternativet, är oftast bästa alternativet för dig. För att just du tror på det! Vad du än gör, fastna inte för mycket i siffror. För som ni märker i inlägget ovan, så säger de inte särskilt mycket när man inte har hela bakgrunden till det.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte