Nyhetsbloggen

Häftiga fotbollsplaner runtom i USA

Häftiga fotbollsplaner runtom i USA

Nu när det har gått ett tag utan publik i Sverige, så är abstinensen enorm för en idrottstok som mig själv! Att vi måste gemensamt göra allt vi kan för att bromsa smittan, är jag helt med på. Men idag så drömde jag mig bort till de otroliga läktarupplevelser man får genom att idrotta på college i USA.

Många gånger har man sett listor på de största arenorna och med de mäktigaste upplevelserna. Men idag så tänkte jag visa några fotbollsplaner eller idrottsplatser där man har valt att placera den på ett unikt ställe! Följ med på min lista för att lära dig mer om häftiga fotbollsplaner runtom i USA.

Häftiga fotbollsplaner runtom i USA

Milwaukee School of Engineering – Spela ovanpå ett parkeringshus

I Milwaukee, Wisconsin så finner du en av de starkare teknikutbildningarna i landet, närmare bestämt Milwaukee School of Engineering! Inte nog med att man är vassa bakom skolbänken, man har även en otroligt speciell fotbollsarena.

Det är nämligen så att man i en sluttning har valt att bygga ett parkeringshus, med fotbollsplanen och läktaren ovanpå(!). Undertecknad har faktiskt spelat här två gånger, och medan man parkerar bilen under planen så hör man spelarna springa ovanpå. Ganska surrealistiskt, men coolt!

BYU

Brigham Young University – Bergen som bakgrundsbild

På Brigham Young University så spelar ett av de bästa lagen inom damfotboll på collegesidan. Man har otroligt mycket publik, och förutom publiken så har man bergen som bakgrundsbild. En otroligt mäktig arena med ännu grymmare stämning! Här träningsspelade Argentinas landslag mot just damlaget på BYU innan VM 2019.

DePaul

DePaul University – Tågrälsen som granne

DePaul University är en skola som bara låg några minuter från min egen skola, North Park University! I Chicago så har man inte tunnelbana likt många andra städer i USA, utan man har tåg ovanför marken, även kallat ”Elevated Trains” eller kort och gott ”The L”. På Wish Field, så kan man spela fotboll och baseball samtidigt som pendlare står och kikar på pendelstationen som är precis bredvid planen! Udda, men fräckt!

Häftiga fotbollsplaner runtom i USA

Gonzaga University – Mytomspunnen gräsmatta

På mäktiga Gonzaga University så finner ni en så kallad ”hidden gem”, en arena som många nämner som den absolut bästa man har spelat på. Anledningen är att man på Gonzaga sägs ha en perfekt gräsmatta, så här har du inga ursäkter om din passning inte hittar rätt adress. 🙂

Northwestern University

Northwestern University – Nära Michigan Lake

Northwestern, är likt MSOE, en av de absolut vassaste akademiska skolorna i hela USA. Inte nog med det, så investerar man något otroligt i sin idrott! Eller vad sägs om fotboll/lacrosseplanen? På en sidan en läktare fylld med skrikande fans, och på andra sidan svalkande vatten. Inte riktigt lika kul att lira här på höstkanten när ”The Windy City” blir blåsigt och kallt, underställ på!

Häftiga fotbollsplaner runtom i USA

Seattle University – Mitt i smeten

Seattle är en otrolig stad! Får du möjlighet att besöka den, eller ännu bättre få ett skolalternativ här, så gör det! På Seattle University så har man en av de mest centralt belägna arenorna som man kan tänka sig i en storstad likt Seattle. På gångavstånd till arenan kan du se sevärdheter som ”the Space Needle” och mycket annat spännande!

St Francis College

St Francis College – Manhattan ett stenkast bort

St Francis College spelar sina matcher på kustlinjen i Brooklyn! Vilket gör att du omges utav vatten och Manhattans otroligt skyline. Får du på ett riktigt långskott så hamnar bollen på Wall Street!

 

Vilken är din favorit? Hoppas ni har gillat det lite mer lätta inlägget och att er fotbollslängtan nu är ännu större! 🙂

TEAM ATHLETICADEMIX

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte