Nyhetsbloggen

Fullt stipendium på college – Hur ovanligt är det?

Fullt stipendium på college – Hur ovanligt är det?

Fullt stipendium! Om ni bara visste hur ofta vi får prata om det på Athleticademix. Men! Vi fattar. Alla idrottare drömmer om ett fullt stipendium, men det är bara en realitet för väldigt få.

”Alla som får stipendium på college, får ett fullt stipendium”

Nej, nej och åter nej! Det är verkligen inte sant. Här ska vi ge er några konkreta fakta kring idrottsliga stipendium.

Utav alla high school elever i USA, så får 6,7 % chansen att tävla på college inom sin idrott(i någon av alla divisioner).

Av de 6,7 % så får mindre än 1 % av de, ett stipendium i NCAA D1.

Utav de 1 % så får cirka 5 % ett fullt stipendium i NCAA D1.

Fullt stipendium på college

Krävs att du är på topp i både skola och idrott

För att nå den helt fantastiska prestationen om att få ett fullt stipendium, så krävs det att du är duktig i din idrott, men framförallt att du också är bra i skolan.

Jag ska ge dig ett exempel på hur en coach ofta tänker! Låt säga att jag är coach för tjejlaget på Florida Gulf Coast University, då kan jag maximalt dela ut 14.0 fotbollsstipendium till mina spelare. Det dock många glömmer bort är, att detta är den maximala gränsen. Många gånger har inte skolan råd att ge ut så många, det är bara det maximala taket!

Men låt då säga att Florida Gulf Coast University är ”fully-funded”, dvs att man kan ge ut alla stipendium. Skolan kostar cirka $35 000 per år, det gör att man har totalt $490 000 att dela ut per år till sina spelare.

Räkneexempel – Rekryteringsscenario

Låt säga då att jag som coach, känner att tills nästa år så behöver vi verkligen en ny mittback, men även en ny forward. Jag har ett helt idrottsstipendium kvar att dela ut, det vill säga $35 000.

Jag hittar två stycken forwards som jag gillar, som jag tycker är snarlika i kapacitet på fotbollsplanen. Men deras akademiska profiler skiljer sig:

Skolan har regler som säger att alla som har ett GPA på 3.0 och ett SAT på 1 100, får automatiskt ett akademiskt stipendium på $15 000. Det leder då till att om jag väljer spelare 1, så behöver jag förbruka alla de $35 000 jag har kvar. Men, om jag väljer spelare 2, så behöver jag bara använda $20 000 av mina $35 000. Vilket betyder att jag har $15 000 kvar att lägga på den där mittbacken som jag verkligen också behöver.

Jag tror ni förstår vart jag är på väg, coachen väljer såklart spelare 2 som har skött om sin skola!

Men vadå? Är det omöjligt?

Det är absolut inte omöjligt att få fullt stipendium på college! Faktum är att fram till dagens datum, 20:e mars så har vi hjälpt 69 idrottare att skriva på ett stipendium på bara 20 månader. Såhär är procenten fördelade bland kunderna, notera att detta är deras totala stipendium, alltså framgår inte här hur mycket som var akademiskt/idrottsligt:

100 % stipendium – 27 stycken idrottare

90 – 99 % stipendium – 7 stycken idrottare

80 – 89 % stipendium – 10 stycken idrottare

70 – 79 % stipendium – 5 stycken idrottare

60 – 69 % stipendium – 8 stycken idrottare

50 – 59 % stipendium – 3 stycken idrottare

0 – 49 % stipendium – 9 idrottare

Hur kan 39 % av Athleticademix idrottare få ett fullt stipendium?

Många agenturer hade påstått, att det är tack vare agenturen! Men jag vågar inte vara så kaxig, mitt ärliga svar på denna fråga är. För att jag fått chansen att få jobba med så otroligt duktiga idrottare som har lagt ner mycket time and effort på denna process. Man har pluggat stenhårt på SAT & TOEFL, man har lagt ner ett hårt jobb på att kommunicera med de intresserade skolorna.

Mitt jobb som agent, är att ge idrottaren vad den förtjänar(och lite till). Det finns inga hemliga knep, vi på Athleticademix jobbar hårt, och då mynnar det ut i fina resultat. Precis som på samma sätt våra idrottare jobbar, stenhårt!

Med procentenheterna högst upp i stycken, som förklarar hur otroligt svårt det är att få ett fullt stipendium. Så är det med otroligt stor stolthet som vi som företag kollar tillbaka på våra siffror!

Ska jag åka även fast jag inte kan få fullt stipendium på college?

Ja, ja, ja och ja! Herregud, ja! Så mycket brinner jag för den frågan. Om jag går igenom listan av de idrottare vi hjälpt, så är det faktiskt många utav de idrottarna som har stipendium på 60 % och nedåt som jag är mest avundsjuk på. Vi i Sverige, har möjligheten att få ett studentlån via CSN som är otroligt generöst. Varför inte utnyttja det!?

Många gånger kan man med ett mindre stipendium, komma till en skola som faktiskt är bättre än den som har möjlighet att ge dig ett fullt stipendium. Så var du än gör i denna process, jaga inte bara pengarna! Utan jaga äventyret, och så försöker vi göra så att ditt äventyr blir så billigt som möjligt.

Tack för visat intresse! Är du nyfiken på att se vilken stipendienivå du ligger på idag? Då kan du fylla i vårt formulär som heter utvärdering av dina stipendiemöjligheter , där vi återkopplar inom 24 timmar kring vart du ligger!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte