Nyhetsbloggen

Fem tjejer till Regionals!

Fem tjejer till Regionals!

Under gårdagen så annonserade NCAA vilka tjejer och killar som har kvalificerat sig för Regionals! Det är en tävling som är uppdelad i två delar, en som heter East Regionals och en som heter West Regionals.

I Regionals så gäller det att placera sig som en av de 12 bästa, då betyder det at du får en biljett till de nationella mästerskapen som äger rum om 3 veckor. Det finns tolv platser på vardera sida och därmed alltså totalt 24 platser i varje event!

De tjejer som vi har kvalificerade för Regionals är:

  1. Maja Maunsbach – 100 meter häck & 4×100 meter. Rankad som #29 i häck och #21 i staffetten på den Västra sidan.
  2. Emilia Sjöstrand – Längdhopp & tresteg. Rankad som #14 i längd och #4 i tresteg på den Västra sidan.
  3. Clara Billing – Stavhopp. Rankad som #27 på den Västra sidan.
  4. Saga Hagelin – 3 000 meter hinder. Rankad som #30 på den Västra sidan.
  5. Ebba Hedberg – Höjdhopp. Rankad som #24 på Östra sidan.

Värt att notera är att mångkamparna inte deltar i Regionals. Utan där väljs de 24 starkaste prestationerna till Nationals direkt, och den uttagningen är nu redan gjord. Ebba Hedberg & Laura Fodor är våra två högst presterande mångkampare i år med 5 095 & 5 092 poäng under säsongen. Ingen utav de lyckades tyvärr kvalificera sig för Nationals då den #24-rankade personen i fältet hade en score på 5 572 poäng.

Regionals går av stapeln den 22:a maj och pågår till den 25:e maj. East Regionals kommer att anordnas av University of Kentucky och West Regionals anordnas av University of Arkansas.

Stort lycka till tjejer!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte