Nyhetsbloggen

En försäsong på college!

En försäsong på college, det är precis vad som närmar sig nu när augusti har krupit sig på. Majoriteten utav våra 33 spelare är just nu påväg att ta sig till USA! Vissa är redan på plats, medan andra åker om en vecka eller två!

Varför åker alla vid olika tillfällen?

Det beror egentligen på vad coachen föredrar att göra just på din skola! Den officiella regeln på NCAA är att coachen inte får starta försäsongen tidigare än 3 veckor innan säsongsstart. Det betyder att runt början på augusti, så får alla skolor börja med sin officiella försäsong!

Varför åker då vissa i juni/juli? Det är för att vissa coacher vill att man ska träna ännu mer innan säsongen, och därför kallar man dit spelarna några veckor innan försäsongen. Det kan alltså kallas försäsongen inför försäsongen! De träningarna, hålls då utav lagkaptenerna i laget och utan tränare. Då reglerna säger att tränarna bara får vara med 3 veckor innan säsongsstart. Det är alltså just det som Ebba Costow och Jenny Wahlén har gjort under sommaren, då de åkte vid midsommar. Ebba beskriver detta i sitt blogginlägg som du hittar här!

Försäsong på College

Hur är en typisk försäsong på college?

Den typiska försäsongen på college är träningar med fysik och kondition som största fokus tidigt varje morgon. För att sedan på kvällen ha mer vanliga fotbollsträningar. Under två veckors tid är det alltså träning två gånger om dagen, och jag lovar att efter det så är man redo för allt! I och med att det är så mycket träningar, oftast är den första vid 06.00 och den andra vid 16.00. Så är all tid däremellan till för att återhämta sig och för att förbereda sig för nästa träning.

Försäsongen är viktig! I och med att alla collegelag, alltid har spelare som tar examen, så måste varje år spela in ett nytt lag, det är helt naturligt på college! Det gör att när försäsongen börjar, så är det där och då som man sätter laget, man har väldigt kort tid på sig. Kommer du förberedd till din försäsong och imponerar på coacherna, ja då är chansen stor att du får speltid direkt. De spelarna som inte visar upp sig på försäsongen, brukar ha desto svårare att ta plats till en början!

Det bästa du kan göra, är att sköta din sommarträning, och klara av fitness testet som alla skolor kör med på första dagen! Klarar du av det, ja du har du visat för skolan att du är där för att tävla på riktigt.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte