Nyhetsbloggen

Emilia Sjöstrand tvåa i det nationella mästerskapet!

Emilia Sjöstrand tvåa i det nationella mästerskapet!

I helgen så avgjordes det nationella inomhus mästerskapet i friidrott! För att kvalificera sig för det så behöver man vara en av de 16 bästa i sin gren den inomhussäsongen.

Emilia klev in i tävlingen som den tjej i hela USA som hade hoppats längst under året, hon var alltså rankad som nummer ett! Hon kvalificerade sig även i längdhoppet där hon klev in med ranking som nummer nio.

För att vara nummer ett inom tresteget så hade Emilia hoppat 14.09 meter. För att vara rankad som nummer nio i längdhoppet så hade hon hoppat 6.48 meter!

Så gick tävlingen

På fredagen så tävlade Emilia i längdhoppet. Där hade hon en tuff dag med två stycken övertramp och sedan ett hopp på 6.06 meter, vilket gjorde att hon inte kvalificerade sig för de tre avslutande hoppen och slutade på en 15:e plats.

På lördagen var det sedan dags för Emilias stora fokus, tresteget! Där hoppade hon 13.72 , 13.18 , 13.60 , 13.34 , FOUL & 13.04 meter. Ett resultat som gav henne en andraplats!

Vinnare av det nationella mästerskapet blev den lettiska Ruta Lasmane från Texas Tech. Ruta hade tävlingens tre längst hopp och hade verkligen toppat formen! Hennes 14.47 meter som hon hoppade i finalen är hennes nya personbästa med 26 centimeter.

Emilia Sjöstrand tvåa i det nationella mästerskapet!

Otrolig utveckling på college

Vi är så stolta över Emilia, och hennes otroliga utväxling hon har haft på college! Det är lätt att glömma bort att hon i Januari 2022, för två år sedan anslöt till college med ett personbästa på 5.65 meter i längd och 12.04 meter i tresteg.

Det innebär att hon har ökat sitt längdpersonbästa med 83 centimeter och sitt trestegsbästa med 1 meter och 5 centimeter! Det är en helt otrolig utveckling, och det är verkligen hatten av till Emilia som presterar gång på gång på gång.

Stort grattis till din fina inomhussäsong Emilia! Du ska bara veta hur stolta vi är över dig, fortsätt vara den du är för du är magisk!

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte