Nyhetsbloggen

Campuslivet på College – Hur bor man?

Det finns många skillnader på det amerikanska skolsystemet gentemot den svenska, och en av de större är hur universitetslivet är! Ett svenskt universitetsliv är häftigt, men ingenting jämfört med ett amerikanskt universitetsliv! I USA, så bor majoriteten av studenterna på skolans campus, man äter i gemensamma ”dining halls” och alla idrotter utövas på campus likaså.

Ni kan bara föreställa er hur stort ett campus är som ska få plats med 10 000 elever, tillgodose de med lägenheter, matställen, sjukvård, idrottsliga arenor och så vidare! Vi tänkte i denna blogg djupdyka lite i campuslivet på college. Följ med!

Dorm Rooms – Hur bor jag?

Rummen som man bor i kallas på engelska ”dorms”, vilket också är ordet vi kommer att använda i artikeln. Som freshman på college, så är du nästintill alltid tvungen att bo på campus under ditt första år. Skolan har alltid massvis med olika typer av boenden, som man ansöker om och sedan tilldelas. Utdelningen av boenden rankas alltid genom att låta de som varit på skolan längst, välja först. Det betyder att som freshman, får man nästan alltid bo i en sån setup att man delar rum med en annan person, och dessutom har gemensamma toaletter & tvättstugor med alla andra rum på våningen!

Ett typiskt freshman dorm

Tänk på att detta är panoramabilder, så du kan dra åt sidan för att se hela rummet! 

Jag vet att vi svenskar är väldigt privata! Vid första anblick, förstår jag om man tänker: ”Nej gud! Jag vill ha mer privat space än så!”. Men det man ska tänka på är att college är ett otroligt socialt äventyr. Man bor flera hundra i ett bostadshus, och alla är i samma ålder med ungefär samma intressen. Det gör att man umgås otroligt mycket med nya människor och lär känna många. Det är faktiskt det här livet, campuslivet, som jag än idag saknar mest!

Dining Halls – Vart äter jag?

I exemplen ovan, så använde vi oss utav High Point University i North Carolina! Skolan har 8 000 elever, vilket är en ganska typisk storlek på skola i USA. Vi tänker att vi fortsätter med exemplet! På HPU, så har man möjlighet att äta på 13 olika ställen! Man har kända kedjor som Starbucks, Jamba Juice, Subway & Chick-fil-A. Men man har även vanliga dining halls som serverar husmanskost, det är bara att välja och vraka! I ditt stipendium så får du ett visst antal swipes med ditt matkort i veckan. Så du väljer själv vart du vill äta varje dag!

Här är två bilder på två olika matställen i HPU utav de 13 som finns:

Campuslivet på college

High Point University

Vad finns det att göra på campus mer?

Ett skolcampus, är fullt med saker att göra! Det är ett ställe som fullständigt kokar och med massvis med saker att göra. En sak är säker, på college är du inte uttråkad! Vill du ut och göra saker, så räcker det många gånger att stanna på campus. Men du har också en stad, och ett helt land att utforska. Här nedan kommer lite videos på hur High Point University’s Campus ser ut!

Vart idrottar jag?

Svaret än en gång, PÅ CAMPUS! Då kanske ni börjar förstå hur stora dessa campus faktiskt är. Rent krasst, skulle du klara dig i fyra år genom att bara stanna på campus! Inte att föredra såklart, då man alltid ska utforska omgivningarna och staden. Men skolan är uppbyggd på det sättet att du ska klara dig genom att endast vara på campus. Se videon nedan för att se vad det finns för typ av idrottsliga byggnader och ställen på High Point!

Summa summarum, campuslivet är fantastiskt!

Jag hoppas att med detta inlägg ge er lite mer klarhet om hur campuslivet på college är! Det är oftast svårt att greppa, då alla colleges såklart är olika och ingenting är snarlikt. Dock har jag besökt många colleges i mina dagar, och High Point har ett ”typiskt college” utseende med hur deras byggnader ser ut och vad som finns att göra.

Blir du sugen på att åka till college nu när du ser hur campuslivet är? Ta kontakt med oss här: https://athleticademix.se/boka-digitalt-mote/

Tack för visat intresse! 

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte