Nyhetsbloggen

Att tänka på när du väljer din collegeagentur!

Frågan får vi ofta, varför ska man välja just Athleticademix? Och vad är det som gör er speciella jämfört med en annan collegeagentur? Det tråkiga och enkla svaret är, stora skillnaden oss emellan är människan du får jobba med! På Athleticademix, så får du jobba med mig Robin Hals, och på en annan collegeagentur får du jobba tillsammans med en annan agent. Jag och den agenten kan jag garantera fungerar olika som personer, och det är också de största skillnaderna i vår service.

Men kom igen! Ge oss lite mer specifika exempel i hur jag ska välja min collegeagentur.

Absolut! Det finns helt klart saker och ting som skiljer en collegeagentur mot en annan. Jag tänkte i detta blogginlägg upplysa om saker som jag tycker är viktigt att tänka på när man väljer. Jag tycker det är fyra stycken saker som man främst ska kolla på när man tar hjälp utav en collegeagentur:

Athleticademix

Robin Hals & Julia Edholm i Januari 2020.

Personkemi

Det må låta som ett väldigt vagt argument, men personkemi i en sådan lång process är oerhört viktigt! Du som idrottare, och även hela familjen, bör fundera på vad det är ni vill ha utav er collegeagentur. Vi på Athleticademix, är väldigt tydliga med att vi är mer än bara din collegeagent. Vi vill vara en person som man kan höra av sig till kring allting, vi är ditt största fan, och din stöttepelare! Collegeprocessen är någonting som vi gör tillsammans, det är ingen process där vi sitter och bossar och bestämmer utan att lyssna på idrottarens känslor och tankar.

För att Athleticademix ska kunna hitta idrottarens bästa alternativ, så är det viktigt att idrottaren är bekväm med sin agent. Om vi presenterar ett förslag till idrottaren, och man inte gillar det, så måste man ha en sådan bra relation att det inte är jobbigt att säga att den skolan inte är för mig, och även motivera varför. Det är så viktigt i den här processen att förstå idrottaren, för det är idrottaren som ska iväg på ett äventyr, inte vi på Athleticademix. Det ska vara naturligt för både idrottaren och familjen att höra av sig till oss, med frågor och funderingar utan att behöva känna sig i vägen. Jag tror att med en stark personkemi, så är det så mycket större chans att valet idrottaren tar blir rätt.

Athleticademix

Robin Hals & Ebba Costow i Januari, 2020.

Kunskap

”Ja, men vilket bra tips! Agenturen bör ha kunskap, det hade jag aldrig trott varit viktigt!”, tänker kanske du när du läser detta. Men låt mig förklara! Jag har många gånger hört att ”den agenten fixade ett fullt stipendium till min kompis, så kommer köra med den agenturen”, och man kan inte ha mer fel! Är man så pass duktig att man kan få ett fullt stipendium, så kommer alla agenturer som lägger ner det nödvändiga jobbet att hitta fulla stipendium. Men det är absolut inte det som är det viktiga i det stora hela! Det stora hela är att hitta ett så stort stipendium på RÄTT ställe! Vad tjänar det till att gå på en skola som inte passar dig, bara för att du har ett stort stipendium?

En collegeagenturs kunskap, ska försäkra dig om att man har gjort sin hemläxa och är övertygade om att stället du kommer till är rätt ställe för dig. Hur vet vi att det är rätt ställe för dig? Jo, för att vi förhoppningsvis har personkemi. Vi har fått lyxen att lära känna dig, och tack vare vår kunskap om USA och nu kunskap om dig, så parar vi ihop dig med skolor vi tror passar dig.

Det är också viktigt att förstå att det är väldigt viktigt med alternativ, när du ska välja skola så bör du få sondera terrängen med flertalet alternativ. Kunskapen hos agenturen och nätverket som den personen har, bör kunna ge dig minst 3-5 alternativ att titta på, men oftast mer än 5. Det är något som vi tar stor stolthet i på Athleticademix! För ju mer skolor du får titta på, desto större chans är det att vi hittar RÄTT!

Athleticademix

Referenser

Här är ännu en nyckelfaktor i ditt val av collegeagentur. Är de tidigare spelarna nöjda med agenturen? Känner de att de har hamnat på rätt ställe just för de? Utmaningen du har som idrottare, är att när du väl valt en collegeagentur, så vet du inte ifall du gjort rätt förrän du är i USA. Så du måste vara väldigt noggrann när du väljer! Idrottaren är alltid nummer ett hos oss, och vi strävar efter att ha så fina referenser från alla spelare som det bara är möjligt. Vi vill att idrottarna hos oss känner att vi har brytt oss om deras tankar, åsikter och utveckling. Vi vill att de ska känna att vi har lagt ner ett hårt arbete, och vi vill att de ska ha känt sig trygga under tidens gång att valen de har gjort också är de rätta valen.

Ni kan hitta alla våra recensioner här: https://athleticademix.se/recensioner/

Typ av anställning

Detta är något som oftast glöms bort! Jag tror att de flesta antar att de som driver collegeagenturer gör det som heltidsanställda. Men sanningen är att det är väldigt ovanligt! Att få hjälp utav Athleticademix, kostar 27 500 kronor, och vi jobbar heltid med att uppfylla din dröm. Det betyder att du betalar en större summa till oss, för att vi gör detta varje vaken minut! I och med att vi gör detta på heltid, så kommer du få maximal exponering, och maximal hjälp än vad en agentur som hade haft en person som gör detta på kvällarna hade kunnat ge dig. All vår energi, går åt till dig och till Athleticademix. I och med att vi är heltidsanställda, så betyder det att vi också blir större och större experter, för att vi gör detta dagligen.

Summering i ditt val av collegeagentur

Summa summarum, var noggrann när du väljer! Använd sunt förnuft, gå på magkänslan! Känns allting bra? Ja, men då kör du! Så länge du har gjort din hemläxa med att kolla upp ovanstående saker. Glöm aldrig bort, det här är DITT äventyr, och det är viktigt att det blir så bra som möjligt. För du får bara möjlighet att åka till college en gång, och då gäller det att maximera den! 🙂

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte