Matilde Abrahamsson

matildeabrahamsson
Starttermin

VT 2020

Position

Central Mittfältare

Svensk klubb

Florida Gulf Coast University

Gymnasium

Sannarpsgymnasiet

Examensår

Juni 2018

Från Halmstad till Fort Myers, Florida.

Matilde Abrahamsson är en central mittfältare som påbörjar sitt collegeäventyr i januari 2020. Under 2018 så var Matilde en del utav IS Halmia som spelade i Division 1, Södra Götaland. Matilde har ett otroligt facit här hemma i Sverige, hon har över 70 stycken seriematcher i division ett, 10 matcher i Elitettan samt även ett inhopp i Damallsvenskan, och på landslagsnivå har hon 16 stycken u-landskamper.

Matilde skrev under vintern 2018 på för Florida Gulf Coast University som tillhör divisionen NCAA D1 och tävlar i ASUN Conference. När säsongen 2018 var slutspelad, så var fotbollslaget rankat som nummer 75 utav 335 lag som tävlar i NCAA D1.

Matildes plan var att påbörja college till hösten 2019, en tråkig korsbandsskada dök dock upp, vilket gör att hon åker ett halvår senare än planerat.

Universitetet, som förkortas FGCU, har tidigare haft flera svenska spelare och en av de mest kända är Julia Roddar som idag spelar för Kopparbergs/Göteborg FC och har 6 st A-landskamper på meritlistan. I laget spelar även Evdokia Popadinova, en bulgarisk anfallare som tre år i rad har fått den Bulgariska ”guldbollen”.

Florida Gulf Coast University ligger på den västra kusten av Florida i staden Fort Myers. Skolan har cirka 14 000 elever och man är kända för att ha en egen privat strand! Universitet ligger alltså längst med havet och det är svårt att inte bli förförd av detta otroligt vackra campus.

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Anmäl intresse