Matilde Abrahamsson

matildeabrahamsson
Starttermin

2020

Position

Mittfältare

Svensk klubb

Florida Gulf Coast University

Gymnasium

Sannarpsgymnasiet

Examensår

Juni 2018

Från Halmstad till Fort Myers, Florida.

Om Matilde, innan hennes collegeäventyr.

Matilde Abrahamsson är en central mittfältare som påbörjade sitt collegeäventyr i januari 2020. Under 2018 så var Matilde en del utav IS Halmia som spelade i Division 1, Södra Götaland. Matilde har ett otroligt facit här hemma i Sverige, hon har över 70 stycken seriematcher i division ett, 10 matcher i Elitettan samt även ett inhopp i Damallsvenskan, och på landslagsnivå har hon 16 stycken u-landskamper.

Matilde skulle åka på college i augusti 2019, under rekryteringsprocessen ådrog hon sig dock en korsbandsskada vilket ledde till att hon åkte januari 2020 när hon är fit for fight.

Information om universitetet, Florida Gulf Coast University.

Matilde skrev sedermera på för Florida Gulf Coast University som tillhör divisionen NCAA D1 och tävlar i ASUN Conference.

Universitetet, som förkortas FGCU, har tidigare haft flera svenska spelare och en av de mest kända är Julia Roddar som idag spelar för Kopparbergs/Göteborg FC och har 6 st A-landskamper på meritlistan. I laget spelar dessutom vår Louise Lillbäck, sedan januari 2019.

Florida Gulf Coast University ligger på den västra kusten av Florida i staden Fort Myers. Skolan har cirka 14 000 elever och man är kända för att ha en egen privat strand! Universitet ligger alltså längst med havet och det är svårt att inte bli förförd av detta otroligt vackra campus.

Statistik på FGCU?

Freshman Season – 2020: Matilde spelade under sitt första år 4 matcher för hennes FGCU. FGCU vann 11 matcher, spelade oavgjort 2 och förlorade 4. Man gick till semifinal i ASUN Conference, där man sedan åkte ut.

Rekryteringsvideo som användes under processen:

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Anmäl intresse så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Gratis intresseanmälan!