Plugga på college i USA – North Park University, Chicago

Vi på Athleticademix, kan sedan en tid tillbaka erbjuda en unik möjlighet till dig som är intresserad av att endast plugga på college i USA utan att idrotta. Genom oss, så kan du få GRATIS hjälp med att plugga på North Park University i Chicago.

Få hjälp gratis utav oss, för att plugga på college i USA på universitetet North Park University i Chicago!

Att vår grundare Robin Hals, är en graduate utav North Park University, är ingen nyhet för någon som följer Athleticademix! Han spenderade 2,5 år på institutionen och tog där en examen inom Business Management samt var en del av deras framgångsrika fotbollslag.

North Park University, tar verkligen hand om sina examinerade, därför har nu Athleticademix och North Park University ingått i ett samarbete. Via North Park University, så kommer vi på Athleticademix att kunna erbjuda gratis service till studenter i Sverige som är intresserade av att plugga på college i USA.

Detta är möjligt genom att North Park University kommer att kompensera Athleticademix för varje svensk student som agenturen hjälper till skolan. Tack vare kompensationen från skolan, så kommer vi inte att ta någon avgift för att hjälpa dig som student. Med andra ord, en win-win! Nu, lite mer om skolan.

North Park Universitys skolmagasin

North Park Universitys skolmagasin

Faktaruta om North Park University

North Park University, är en ackrediterad och prestigefull skola, med campus beläget i Albany Park i Chicago. Skolan har cirka 3 000 elever, och som internationell freshman så bor man på campus. Kika in denna länk för att se en faktaruta om North Park University från deras officiella hemsida – Faktaruta – North Park University . 

I faktarutan kan ni utläsa att skolan grundades 1891, har ett campus stort om 12 hektar och 88 % av eleverna som tar examen får jobb direkt efter examen.

Utav de 3 000 studenterna så är 62 % kvinnor, och 38 % män. Varav 40 % av eleverna bor på campus, det vill säga cirka 1 200 personer.

Vilka utbildningar kan jag läsa på North Park University?

För att ta en Bachelors Degree, vilket är detsamma som en kandidatexamen i Sverige, på North Park University så läser man i 3 år. Här nedan följer en lista på utbildningar som är mest populära på North Park University, och som också översätts hemma i Sverige.

Det är viktigt att poängtera att oavsett hur många terminer du läser, så kan du ta med dina credits/högskolepoäng till Sverige och fortsätta studierna hemma. Det är 3 år som krävs för att få examen i North Park University, men du kan alltid fortsätta hemma om du endast ser detta som en sak du vill göra under kortare tid.

plugga på college i usa

Campus på North Park University

Collegeupplevelsen, Chicago!

Inte nog med att North Park University är en fantastisk plats att plugga på college i USA i. I tillägg så ligger det också i mångmiljonstaden Chicago! Som student på North Park University, blir du tilldelad ett ”transit card” som kan ta dig var du vill i Chicago. Skolan ligger belägen cirka 20 minuter med kollektivtrafik ifrån skyskraporna i downtown, möjligheterna är enorma!

Chicago är en stad som av många svenskar förbises, men den är otroligt populär bland amerikanarna. Staden är fylld utav idrott, kultur och häftig arkitektur. På somrarna, ligger invånarna och slappar på stranden då staden ligger precis intill Lake Michigan, en av USAs största insjöar. Bara kika nedan för att se några exempel!

Lakefront Chicago.

Lakefront Chicago.

Chicago River som rinner rakt igenom Chicago.

Chicago River som rinner rakt igenom Chicago.

Vad krävs utav mig för att bli antagen?

North Park University kräver ett GPA på 2.5 i minimum. För att läsa mer om hur man räknar ut ditt GPA, så kan du kika på fliken som heter skolsystemet i USA som förklarar hur man räknar. Ni behöver inte sätta er och räkna själva, utan det räcker att ni fyller i er information i formuläret längst ner och sedan skickar in era betyg till oss. Så fixar vi resten! För att ge er en grov uppskattning så bör man minst ligga på ett snitt runt C för att bli antagen.

Via vårt samarbete, så behöver inte du som elev ta varken SAT eller TOEFL, som är ett krav hos i princip alla skolor. North Park University litar på vår bedömning om eleverna vi skickar, och bortser då ifrån det kravet.

Det finns ingen åldersgräns för när du kan börja plugga på college i USA, endast för de som idrottar.

Vad får jag för stipendium?

Kostnaden för North Park University är på $40 000 årligen. I den kostnaden så ingår det lägenhet, mat och skolavgift! Som skandinavisk student, så blir du tilldelad ett internationellt stipendium om $20 000 när du blir antagen. Vilket gör att du kommer ha kvar att betala $20 000 per år, eller närmare bestämt $10 000 per termin.

Detta är en summa, som man kan helt täcka via CSN om man vill. Det gjorde undertecknad själv, och vi kommer hjälpa er genom den processen ifall man vill få stöd av CSN.

För att förstå mer om college generellt, så rekommenderar vi att du som icke idrottare läser igenom artiklarna:

Förutom kostnader för visum, samt ansökning till North Park University. Så kommer du inte ha några kostnader under tidens gång, då vi ger denna service gratis till dig som student. Kostnader för visum och ansökning till skolan kommer att uppgå till cirka 5 000 kronor, detta är en engångskostnad.

Studenter

Studenter på North Park University

Hur kommer vi igång?

Ditt första steg kring att plugga på college i USA, är att du fyller i information om dig själv i formuläret nedan. Efter det, så sätter vi upp ett telefonmöte, där vi lär känna dig lite mer och även ger dig den information som du känner att du behöver. Sedan tar vi nästa steg efter det. Vi ser fram emot att höra från er!

Välj ett giltigt formulär

BOKA DITT MÖTE MED OSS

Boka digitalt möte så kontaktar vi er så snart som möjligt.

Boka digitalt möte